אהבת את המתכון שלנו?
יש לנו עוד המון מתכונים מדהימים וטיפים לבישול קל, בריא והכי חשוב – טעים, חינם באתגר 22.
קוסקוס וירקות
תותן עינב
כך תכינו קוסקוס מרוקאי אמיתי מאפס, שתוכלו להגיש לצד מרק ירקות עשיר. שני מתכונים בעמוד אחד 🙂
- רמת קושי
- בינוני
- זמן כולל
- שעתיים
- מנות
- 10 מנות
- מטבח
- מרוקאי
מרכיבים
לקוסקוס:
- 1 קילו סולת
- 6 כפות שמן
- 1 כפית כרכום (אופציונאלי, לצבע)
- מלח לפי הטעם
למרק:
- שמן לטיגון
- 1 בצל חתוך לרבעים
- 3 גזרים חתוכים לפרוסות עבות
- 3 קישואים חתוכים לפרוסות עבות
- 3 גבעולי סלרי חתוכים לפרוסות
- 1 קולורבי/לפת חתוך לקוביות
- 1 חתיכת דלעת
- ¼ כרוב לבן חתוך לפרוסות גדולות
- 1 חופן עלי כוסברה
- 1 קופסאת שימורי חומוס/כוס גרגירי חומוס מבושלים
- 1 כף אבקת מרק בטעם עוף (פרווה)
- מלח לפי הטעם
- פלפל לבן לפי הטעם
הוראות הכנה
מכינים את הקוסקוס:
- ממלאים 3/4 מסיר קוסקוס במים (השאירו רווח בין המים למסננת) ומרתיחים.
- בזמן שהמים רותחים שמים בקערה גדולה את הסולת, השמן, המלח והכרכום ומערבבים היטב עד שאין גושים (את הגושים אפשר לפורר עם מזלג).
- מוסיפים שלושת רבעי כוס מים קרים בהדרגה, תוך כדי ערבוב.
- מעבירים את העיסה דרך מסננת קוסקוס ומשם לכלי המחורר של סיר הקוסקוס, וממקמים אותו מעל סיר המים.
- מאדים חצי שעה עם מכסה.
- לאחר האידוי הראשוני מוציאים את הקוסקוס בחזרה לקערה ומוסיפים כוס מים קרים. מערבבים היטב.
- נותנים לתערובת לנוח 20 דקות.
- מעבירים דרך המסננת.
- מחזירים לסיר הקוסקוס לעוד אידוי של חצי שעה.
- לאחר האידוי השני מוסיפים בהדרגה בין כוס לכוס וחצי מים (לפי הצורך), תוך כדי ערבוב ופירור הגושים.
- בשלב הזה הקוסקוס מוכן. אפשר להעביר פעם נוספת במסננת, אם מרגישים צורך. 🙂
מכינים את המרק:
- מחממים שמן במחבת ומוסיפים את חתיכות הבצל. מטגנים עד שקיפות.
- כשהבצל הופך לשקוף מוסיפים את הגזר, הקישוא, הסלרי והקולורבי, ומטגנים עוד חמש דקות.
- שופכים מים רותחים לכיסוי הירקות. בשלב הזה מוסיפים גם את הדלעת, הכרוב, הכוסברה וגרגירי החומוס.
- מתבלים באבקת מרק, מלח ופלפל לבן ומבשלים עד ריכוך הירקות.
מעבירים מנת קוסקוס לצלחת הגשה ומוזגים על הקוסקוס את המרק החם עם הירקות. בתיאבון!
0 תגובות
תגובות מובילות
אולי יעניין אותך גם
- רמת קושי
- בינוני
- זמן כולל
- 15 שעות ו-20 דקות
- מטבח
- יהודי
חמין צמחוני של מרינה
מערכת האתר קבעה פה אחד: החמין של מרינה הכי טעים! עכשיו גם אתם יכולים להכין את התבשיל המסורתי בגרסה צמחונית, טעימה ובריאה יותר. למה בלי בשר? הנה לפחות 5 סיבות.
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- שעה
- מנות
- 6-8 מנות
תבשיל כוסמת וירקות
מתכון לכוסמת – תבשיל עשיר וטעים של כוסמת וכמה סוגי ירקות, מלא בטעמים וקל להכנה. הידעתם? הכוסמת עשירה בחלבון בהשוואה לדגנים כמו אורז וחיטה. קראו עוד על הקשר בין בריאות ותזונה.
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- שעה ו-20 דקות
- מנות
- 4 מנות
- מטבח
- בלקני
גיבץ' – תבשיל ירקות בלקני
מתכון מעולה, פשוט וקל להכנה של תבשיל גיבץ' טעים שכולם יאהבו! גיבץ' יכול לשמש כתוספת למנה עיקרית או לעמוד בפני עצמו כארוחה שלמה עם מגוון טעמים ייחודיים.