קוסקוס מרוקאי מסורתיתותן עינבקוסקוס וירקותתותן עינב

קוסקוס וירקות

תותן עינב

כך תכינו קוסקוס מרוקאי אמיתי מאפס, שתוכלו להגיש לצד מרק ירקות עשיר. שני מתכונים בעמוד אחד 🙂

רמת קושי
בינוני
זמן כולל
שעתיים
מנות
10 מנות
מטבח
מרוקאי

מרכיבים

לקוסקוס:

  • 1 קילו סולת
  • 6 כפות שמן
  • 1 כפית כרכום (אופציונאלי, לצבע)
  • מלח לפי הטעם

 

למרק:

  • שמן לטיגון
  • 1 בצל חתוך לרבעים
  • 3 גזרים חתוכים לפרוסות עבות
  • 3 קישואים חתוכים לפרוסות עבות
  • 3 גבעולי סלרי חתוכים לפרוסות
  • 1 קולורבי/לפת חתוך לקוביות
  • 1 חתיכת דלעת
  • ¼ כרוב לבן חתוך לפרוסות גדולות
  • 1 חופן עלי כוסברה
  • 1 קופסאת שימורי חומוס/כוס גרגירי חומוס מבושלים
  • 1 כף אבקת מרק בטעם עוף (פרווה)
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל לבן לפי הטעם

הוראות הכנה

מכינים את הקוסקוס:

  1. ממלאים 3/4 מסיר קוסקוס במים (השאירו רווח בין המים למסננת) ומרתיחים.
  2. בזמן שהמים רותחים שמים בקערה גדולה את הסולת, השמן, המלח והכרכום ומערבבים היטב עד שאין גושים (את הגושים אפשר לפורר עם מזלג).
  3. מוסיפים שלושת רבעי כוס מים קרים בהדרגה, תוך כדי ערבוב.
  4. מעבירים את העיסה דרך מסננת קוסקוס ומשם לכלי המחורר של סיר הקוסקוס, וממקמים אותו מעל סיר המים.
  5. מאדים חצי שעה עם מכסה.
  6. לאחר האידוי הראשוני מוציאים את הקוסקוס בחזרה לקערה ומוסיפים כוס מים קרים. מערבבים היטב.
  7. נותנים לתערובת לנוח 20 דקות.
  8. מעבירים דרך המסננת.
  9. מחזירים לסיר הקוסקוס לעוד אידוי של חצי שעה.
  10. לאחר האידוי השני מוסיפים בהדרגה בין כוס לכוס וחצי מים (לפי הצורך), תוך כדי ערבוב ופירור הגושים.
  11. בשלב הזה הקוסקוס מוכן. אפשר להעביר פעם נוספת במסננת, אם מרגישים צורך. 🙂

מכינים את המרק:

  1. מחממים שמן במחבת ומוסיפים את חתיכות הבצל. מטגנים עד שקיפות.
  2. כשהבצל הופך לשקוף מוסיפים את הגזר, הקישוא, הסלרי והקולורבי, ומטגנים עוד חמש דקות.
  3. שופכים מים רותחים לכיסוי הירקות. בשלב הזה מוסיפים גם את הדלעת, הכרוב, הכוסברה וגרגירי החומוס.
  4. מתבלים באבקת מרק, מלח ופלפל לבן ומבשלים עד ריכוך הירקות.

מעבירים מנת קוסקוס לצלחת הגשה ומוזגים על הקוסקוס את המרק החם עם הירקות. בתיאבון!

דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם