תבשיל ירקות בקארי

תבשיל ירקות בקארי

תבשיל ירקות בקארי הוא מנה מופלאה ומשביעה שעומדת בזכות עצמה, ומומלצת להגשה על אורז לבן ובעיטור כוסברה טרייה.

רמת קושי
קל
מנות
4 מנות
מטבח
הודי

מרכיבים

  • תבלינים כתושים: כפית זרעי חרדל, כפית זרעי כוסברה, כפית זרעי כמון וכפית שורש ג'ינג'ר (זנגביל)
  • 4 כפות שמן
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 2 שיני שום
  • 1 פלפל חריף, מנוקה מגרעינים, חתוך לקוביות (למי שאוהב חריף)
  • 2 תפוחי אדמה קלופים, שטופים וחתוכים לקוביות
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 כרובית שטופה ומחולקת לפרחים
  • 1 כפית קארי
  • 1 כפית פפריקה אדומה
  • 1 כפית כמון (אבקה)
  • 12 כפית קינמון
  • 12 כפית הל
  • 1 כף מלח
  • קורט פלפל שחור
  • 2 עגבניות חתוכות לקוביות
  • 3 כוסות מים רותחים
  • 1 כוס אפונה
  • 1 כוס אורז לבן מבושל (או יותר, תלוי בכמות הסועדים)
  • 12 צרור עלי כוסברה לעיטור

הוראות הכנה

  1. מחממים ארבע כפות שמן בסיר על אש בינונית-גבוהה.
  2. כשהשמן חם, מוסיפים את הזרעים הכתושים: חרדל, כוסברה, כמון, ומערבבים.
  3. מוסיפים את הבצל הקצוץ, השום, הג'ינג'ר והפלפל החריף, מטגנים מעט ואז מוסיפים את תפוחי האדמה, הגזר והכרובית. מוסיפים גם קארי, כמון, פפריקה, מלח, קינמון, הל ומעט פלפל.
  4. מערבבים את התבלינים עם הירקות, מוסיפים את העגבניות ולאחר מכן מים רותחים.
  5. מבשלים עם מכסה סגור במשך כחצי שעה. פותחים מדי פעם ובודקים אם יש מספיק מים, ובמידת הצורך מוסיפים עוד.
  6. מוסיפים את האפונה ומבשלים עוד כרבע שעה.
  7. מגישים על מצע אורז ומעטרים בכוסברה.
דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם