צ'ילי קון קרנהאוריון אנטה

צ'ילי קון קרנה

תבשיל משביע, מלא בטעם ועשיר בחלבון לארוחת ערב למשפחה או לארוחות הצהריים לכל השבוע של אדם יחיד.

רמת קושי
קל
זמן כולל
שעה ו-5 דקות
מנות
6 מנות
מטבח
מקסיקני

מרכיבים

לצ'ילי קון קרנה

  • 2 בצלים קצוצים
  • 1 פלפל חריף קצוץ (נקי מגרעינים למי שלא אוהב ממש חריף)
  • 6 שיני שום קצוצות
  • 450 גר' טחון מהצומח
  • 4 עגבניות קצוצות
  • 1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות גדולות
  • 1 בקבוק בירה כהה
  • 1 פחית שעועית משימורים, שטופה
  • 2 כוסות ציר ירקות/מים
  • כוסברה קצוצה, עלים וגבעולים מופרדים
  • מעט מלח
  • כמון
  • פפריקה
  • 2 כפות קמח תירס (לא חובה)

לצזיקי

  • 2 מיכלי יוגורט צמחי
  • 1 לימון
  • 1 מלפפון מגורד
  • שמיר קצוץ
  • נענע קצוצה
  • מלח

הוראות הכנה

צ'ילי קון קרנה

  1. מטגנים את הבצל, הפלפל החריף והשום 10 דקות.
  2. מוסיפים את הטחון מהצומח עם פפריקה וכמון ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים את העגבניות והגמבה עם הבירה ומביאים לרתיחה, מבשלים 5 דקות.
  4. מוסיפים את השעועית ומכסים כמה סנטימטרים מעל עם ציר הירקות. מוסיפים את גבעולי הכוסברה.
  5. מתבלים עם מעט מלח ותבלינים לפי הטעם ומבשלים חצי שעה. אם חסר נוזלים ניתן להוסיף עוד ציר ירקות. הצ'ילי אמור להיות נוזלי יחסית.
  6. בינתיים עוברים להכנת הצזיקי.
  7. לאחר חצי שעה, טועמים את הצ'ילי, מוסיפים את עלי הכוסברה, מתקנים תיבול.
  8. אם רוצים להסמיך מוסיפים את קמח התירס.

צזיקי

  1. מערבבים את רכיבי הצזיקי ומשאירים בצד.
  2. אם יש צורך מתקנים תיבול לפי הטעם.

הצעות גיוון

אם אין לכם עגבניות טריות, ניתן להחליף אותן בפחית עגבניות משימורים.

הערות

שורד עד שבוע במקרר, אם לא תסיימו את זה לפני (;

שימו לב לא לשים יותר מדי מלח אם אתם מתכננים לשמור במקרר כי השעועית נהיית יותר מלוחה יום לאחר מכן.

דרגו את המתכון:
3 דירוגים, 4.3 מתוך 5
guest
0 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם