אהבת את המתכון שלנו?
יש לנו עוד המון מתכונים מדהימים וטיפים לבישול קל, בריא והכי חשוב – טעים, חינם באתגר 22.
תבשיל בורגול, פולי סויה וברוקולי
צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי
תבשיל בריא, עשיר בחלבון, ברזל ושלל ערכים תזונתיים נוספים. מתאים לארוחה אחרי אימון או סתם אם בא לכם להתפנק.
- רמת קושי
- קל
מרכיבים
- 1 כוס בורגול עבה
- 400 גרם ברוקולי (טרי או קפוא)
- 1 בצל גדול
- 1-2 שיני שום
- שמן לטיגון
- 3⁄4 כוס פולי סויה טריים או קפואים (ללא תרמיל)
- 1⁄2 כפית מלח
- 1⁄2 כפית פפריקה מתוקה
- 1⁄4 כפית פלפל שחור
הוראות הכנה
- משרים את הבורגול בקערה עם כוס מים רותחים.
- מבשלים את הברוקולי במים רותחים למשך 20 דקות, עד שהוא מתרכך. מסננים את הבורוקולי, וחותכים לחתיכות קטנות. אם הברוקולי קפוא – אין צורך בבישול: יש להשרותו במים רותחים למשך מספר דקות.
- בינתיים קוצצים את הבצל ופורסים את שיני השום לפרוסות דקות. מטגנים במחבת עמוקה, עד להזהבה.
- מוסיפים למחבת את הבורגול (עם המים) ומערבבים. מוסיפים את פולי הסויה ואת הברוקולי. מוסיפים עוד 3/4 כוס מים ואת התבלינים. מכסים ומבשלים כעשר דקות, עד שהבורגול מתרכך והמים נספגים. במידת הצורך מוסיפים מים ומשפרים תיבול.
- מגישים חם.
2 תגובות
תגובות מובילות
אולי יעניין אותך גם
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 45 דקות
- מנות
- 5 מנות
אורז בחלב קוקוס, פטריות ואגוזים
מתכון פשוט אך מרשים לאורז בחלב קוקוס, פטריות ואגוזים.
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- שעתיים ו-15 דקות
- מטבח
- הודי
אצ'ר הודי (צ'אטני)
ארוחה הודית אינה יכולה להיות מושלמת בלי חמוצים. האצ'ר, "העמבה ההודית", הוא מתוק, חמוץ וחריף ומתאים גם כמתאבן וגם כתוספת למנה העיקרית. ישנם סוגים רבים של אצ'ר, והנפוץ ביותר בהודו עשוי ממנגו ירוק.
- רמת קושי
- קל
כוסמת אדומה
היא עשירה בחלבונים וסידן ומהווה מקור טוב מאוד לויטמינים ושלל ערכים תזונתיים חיוניים לגוף. קבלו מתכון לתבשיל כוסמת אדומה טעימה ופיקנטית (אפשר גם בלי), שלא תוכלו לעמוד בפניו!