פאלאק פאניראלונה להבפאלאק פאניראלונה להבפאלאק פאניראלונה להבפאלאק פאניראלונה להב

פאלאק פניר טבעוני

ה"דיוואלי", חג האור המפורסם של ההינדים, נחגג באוקטובר. אף על-פי שלא חסרים לנו חגים בתקופה זו, ניתן להצטרף לחגיגה הפופולארית ולהכין את אחד ממאכלי החג המסורתיים והטעימים – פאלאק פניר.
רמת קושי
בינוני
זמן כולל
45 דקות
מנות
4 מנות
מטבח
הודי

מרכיבים

  • 250 גרם תרד
  • 1 כף ג'ינג'ר (זנגביל) טרי
  • 6 שיני שום
  • 100 גרם טופו חתוך לקוביות בינוניות
  • 12 כפית זרעי כמון
  • 1 בצל סגול חתוך דק
  • 1 עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 כף שמן קוקוס (אם אין אפשר להחליף גם בשמן אחר)
  • מעט שמן קנולה לטיגון

תבלינים:

  • 14 כפית אבקת צ'ילי
  • קורט כורכום
  • 34 כפית מלח
  • 14 כפית קארי
  • 12 כפית גראם מסאלה (תערובת תבלינים הודית שניתן לרכוש בחנויות תבלינים)

הוראות הכנה

  1. מבשלים את התרד במים למשך 10 דקות, מסננים ומקררים מעט. מערבלים במעבד מזון את התרד עם רבע כוס מים. מכניסים לקערה קטנה ומניחים בצד.
  2. מרסקים בבלנדר את הג'ינג'ר והשום עם כף וחצי מים עד לקבלת מחית בעלת מרקם חלק. מניחים בצד.
  3. מקפיצים את הטופו החתוך במעט שמן עד להזהבה ומניחים בצד.
  4. במחבת גדולה נפרדת, מחממים כף וחצי שמן ומטגנים מעט את זרעי הכמון. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שמזהיב. מוסיפים את תערובת השום והג'ינג'ר, ואת התבלינים.
  5. מוסיפים למחבת את העגבניה ורבע כוס מים. מבשלים על אש בינונית למשך 5 דקות תוך כדי ערבוב ומעיכת קוביות העגבנייה.
  6. מוסיפים למחבת את התרד ורבע כוס מים ומבשלים 5 דקות נוספות.
  7. מוסיפים למחבת את הטופו, כף שמן קוקוס, ומלח ומחממים את התבשיל עוד 3 דקות.

הצעות הגשה

מומלץ להגיש על אורז או עם צ'פאטי (פיתה הודית דקה ושטוחה ש"מנגבים" איתה את האוכל. דומה בצורתה לטורטייה או לאפה שיכולות לשמש כתחליף).

דרגו את המתכון:
88 דירוגים, 3.2 מתוך 5
guest
10 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם