פאייה עגבניות

צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

פאייה זוהי מנת אורז שמקורה בספרד, ונהוג לאכול אותה בימי ראשון. את הפאייה נהוג להכין על מחבת, ולהוסיף אליו שלל תוספות.

קבלו מתכון לפאייה עגבניות טעים מאוד בטעמו!

רמת קושי
קל
מטבח
ספרדי

מרכיבים

  • 4 עגבניות גדולות
  • שמן זית לטיגון
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 בצל
  • 2 שיני שום
  • 1 כף רסק עגבניות
  • זעפרן
  • פפריקה
  • 250 גרם אורז עגול
  • פטרוזיליה לעיטור

הוראות הכנה

  1. חותכים את העגבניות לפלחים, מניחים בקערה, ומפזרים עליהן כף שמן זית, מלח ופלפל.
  2. קוצצים את הבצל ומטגנים אותו בסיר עם מעט שמן זית, עד להזהבה.
  3. מוסיפים את שיני השום, רסק העגבניות, והתבלינים וממשיכים לערבב.
  4. מוסיפים את האורז לסיר, ומטגנים גם אותו מעט. מוסיפים שלוש כוסות מים ומערבבים היטב.
  5. מניחים את פלחי העגבניות בתוך הסיר, מעל האורז.
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה ואופים במשך כ-15 דקות, עד שהמים מתאדים והאורז מתרכך. במידת הצורך, ניתן להוסיף מים.
  7. מעטרים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים.
דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם