פאייה עגבניותגלעד שרם

פאייה עגבניות

פאייה זוהי מנת אורז שמקורה בספרד, ונהוג לאכול אותה בימי ראשון. את הפאייה נהוג להכין על מחבת, ולהוסיף אליו שלל תוספות.

קבלו מתכון לפאייה עגבניות טעים מאוד בטעמו!

רמת קושי
קל
זמן כולל
45 דקות
מנות
6 מנות
מטבח
ספרדי

מרכיבים

  • 4 עגבניות גדולות חתוכות לשמיניות
  • שמן זית לטיגון
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 5-6 חוטי זעפרן
  • 1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
  • 1.5 כוסות אורז עגול
  • פטרוזיליה לעיטור

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל200 מעלות.
  2. מפזרים על העגבניות החתוכות שמן זית, מלח ופלפל ושמים בצד.
  3. מטגנים את הבצל בסיר עם מעט שמן זית, עד להזהבה.
  4. מוסיפים את שיני השום, רסק העגבניות, והתבלינים (מלבד הזעפרן) וממשיכים לערבב.
  5. מוסיפים את האורז לסיר, ומטגנים גם אותו מעט.
  6. שמים את חוטי הזעפרן בכוס מים חמים, מערבבים כדקה ושופכים לסיר.
  7. מוסיפים עוד 2 כוסות מים ומערבבים היטב.
  8. מניחים את פלחי העגבניות בתוך הסיר, מעל האורז.
  9. מכניסים לתנור ואופים במשך כ-15 דקות, כאשר הסיר מכוסה בנייר אפייה ומעליו נייר כסף. השאירו חור קטן ליציאת אדים.
  10. לאחר 15 דקות, מסירים את הכיסוי מהסיר ואופים עוד כ10-15 דקות עד להשחמה.
  11. מעטרים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים.
דרגו את המתכון:
14 דירוגים, 3.4 מתוך 5
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם