טבית צמחוניעינת שגיאטבית צמחוניעינת שגיא

טבית צמחוני

גרסה צמחונית נהדרת וקלה להכנה לטבית (חמין עיראקי), עם טופו במקום עוף. ובשביל הבריאות, המתכון עם אורז מלא ולא אורז לבן!

רמת קושי
קל
מנות
3 מנות
מטבח
עיראקי

מרכיבים

  • 1 כוס אורז בסמטי מלא (מושרה לילה בקערה עם מים קרים או פושרים)
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 1 גזר בינוני, מגורר גס בפומפייה
  • 300 גרם טופו, חתוך לקוביות בגודל בינוני
  • ½3 כוסות מים
  • 2-3 כפות שמן זית
  • 14 כפית פפריקה חריפה
  • ½1 כפיות מלח
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם

הוראות הכנה

  1. מסננים את האורז המושרה מהמים בעזרת מסננת.
  2. מניחים בסיר את כל המרכיבים, חוץ משמן הזית והתבלינים. מערבבים ומביאים לרתיחה על הלהבה הגדולה של הכירה הבינונית.
  3. אחרי הרתיחה מוסיפים את שמן הזית והתבלינים – ומערבבים.
  4. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים 40 דקות על אש קטנה.
  5. מחממים תנור ל-100 מעלות, ומעבירים אליו את האורז ל-12 עד 15 שעות.

טיפים

לא כדאי לטגן את הבצל. זה גם יותר עבודה וגם פחות טעים.

חשוב לא לשכוח את הטבית בתנור ליותר מ-15 שעות, זה פוגע בטעמים.

לא כדאי לעשות שינויים בפעם הראשונה (גם לא בכמות המים). מומלץ להכין פעם אחת כמו במתכון, ורק אחר כך לעשות שינויים.

נשמר עד 5 ימים במקרר. עדיף לחלק לכמה מנות ולשמור בקופסאות אחסון איכותיות (רצוי מזכוכית). עדיף לא להקפיא.

למרות הפפריקה החריפה המנה לא יוצאת חריפה, אבל אם לא אוהבים, או ממש רגישים לחריף – אפשר לוותר.

דרגו את המתכון:
3 דירוגים, 5 מתוך 5
guest
0 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם