אהבת את המתכון שלנו?
יש לנו עוד המון מתכונים מדהימים וטיפים לבישול קל, בריא והכי חשוב – טעים, חינם באתגר 22.
קינואה באפונענע
צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי
מתכון פשוט וטעים לקינואה באפונענע- קינואה עם אפונה ונענע.
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 25 דקות
- מנות
- 4 מנות
מרכיבים
- 1 בצל גדול
- 6 שיני שום
- 2 כפות שמן זית
- 1 כוס קינואה
- 2 כוסות מים רותחים
- 1 כוס אפונה (קפואה או טרייה)
- 15 גבעולי נענע קצוצים (עלים בלבד)
- 1 כפית פפריקה
- 1⁄2 כפית מלח
- 1⁄4 כפית פלפל שחור
הוראות הכנה
- קוצצים את הבצל והשום ומטגנים בשמן זית עד להזהבה.
- מוסיפים את הקינואה ומערבבים. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומכסים.
- אחרי 10 דקות מוסיפים את האפונה, הנענע והתבלינים ומבשלים 10 דקות נוספות.
- מגישים חם.
2 תגובות
תגובות מובילות
אולי יעניין אותך גם
- רמת קושי
- קל
טמפה ברוטב בוטנים
מתכון מופלא לקוביות טמפה ברוטב בוטנים מעקצץ ומשגע, תענוג להוסיף לשולחן עם מאכלים אסייתים, ומומלץ לרענן עם סלט ירוק בצד.
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- שעתיים ו-15 דקות
- מטבח
- הודי
אצ'ר הודי (צ'אטני)
ארוחה הודית אינה יכולה להיות מושלמת בלי חמוצים. האצ'ר, "העמבה ההודית", הוא מתוק, חמוץ וחריף ומתאים גם כמתאבן וגם כתוספת למנה העיקרית. ישנם סוגים רבים של אצ'ר, והנפוץ ביותר בהודו עשוי ממנגו ירוק.
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 25 דקות
- מנות
- 4 מנות
- מטבח
- מרוקאי
סלט עלי סלק מבושל בסגנון מרוקאי
המטבח המרוקאי מפורסם בסלטים המבושלים הרבים שהוא מעמיס על שולחן כל סעודה. על שולחן ארוחות הפסח המרוקאי ניתן בדרך-כלל למצוא סלט מבושל אופייני לעונת האביב: סלט עלי סלק (עלי מנגולד) טעים להפליא. היום, אפשר למצוא בישראל לאורך כל השנה עלי מנגולד בסופרים, כך שאצל רבים, סלט עלי סלק הפך למנה קבועה בכל ארוחה …