אורז עם גרגרי חומוס וזיתים

אורז עם גרגרי חומוס וזיתים

20
צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

מתכון לאורז עם גרגירי חומוס וזיתים, טעים כתוספת או כמנה בפני עצמה, עשיר בחלבון ובטעם.

רמת קושי
קל

מרכיבים

  • 2 בצלים
  • 1 כוס אורז לא מבושל
  • 1 כוס גרגרי חומוס מבושלים (אפשר מקופסת שימורים)
  • 1 כוס זיתים שחורים משובחים, מגולענים וחצויים
  • 1 כוס (לא דחוסה) פטרוזיליה קצוצה
  • שמן לטיגון
  • מלח, פלפל ותבלינים נוספים לפי הטעם

הוראות הכנה

  1. קוצצים את הבצלים ומטגנים בשמן במחבת עמוקה עד להזהבה.
  2. מוסיפים את האורז ומערבבים.
  3. מוסיפים שתי כוסות מים, מערבבים, מקטינים את האש ומכסים. אם הנכם משתמשים באורז מלא, שימו לב שזמן הבישול שלו ארוך יותר מזמן הבישול של אורז לבן.
  4. לאחר כרבע שעה מוסיפים אל המחבת את הזיתים ואת גרגרי החומוס, מתבלים במלח, בפלפל ובתבלינים נוספים לפי הטעם, ומערבבים.
  5. לאחר שהאורז התרכך וספג את כל המים (במידת הצורך, מוסיפים מעט מים), מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומורידים מהאש. מגישים חם.

אולי יעניין אותך גם