תבשיל חומוס ועגבניות

תבשיל חומוס ועגבניות

צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

תבשיל גרגירי חומוס ועגבניות הוא מתכון קליל ומומלץ לארוחת הערב הבאה שלכם. תבשיל חומוס הוא קל ומהיר להכנה כמו שקשוקה, והוא מנחם, מזין ובריא.

רמת קושי
קל
זמן כולל
שעה ו-5 דקות
מנות
4 מנות
מטבח
ישראלי

מרכיבים

  • 1 בצל, קצוץ דק
  • שמן לטיגון
  • 3 שיני שום גדולות פרוסות דק
  • 1 כפית מלח
  • 12 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית פפריקה
  • 3 עגבניות חתוכות לקוביות
  • 2 כוסות גרגרי חומוס מבושל
  • 3 כפות גדושות של רסק עגבניות
  • 2 כוסות מים
  • 12 כוס פטרוזוליה קצוצה

הוראות הכנה

  1. מטגנים את הבצל בסיר בינוני, במשך 7 דקות.
  2. מוסיפים את השום והתבלינים ומטגנים 3 דקות נוספות.
  3. מוסיפים את העגבניות ומטגנים עוד 5-10 דקות, עד להתרככותן.
  4. מוסיפים את גרגירי החומוס, רסק העגבניות ו-2 כוסות מים, ומערבבים.
  5. מבשלים את תבשיל החומוס במשך 10 דקות, בסיר מכוסה חלקית.
  6. מוסיפים את הפטרוזיליה ומבשלים 5-10 דקות נוספות.

הצעות גיוון לתבשיל חומוס ועגבניות

אפשר להכין את התבשיל הזה עם כל קטניה שאוהבים, בייחוד קטניות גדולות כמו שעועית (אנחנו ממליצים על שעועית בובס) ופול.

אפשר להחליף את הפטרוזיליה בתבשיל החומוס בכל עלה תבלין אחר שאוהבים – כוסברה, בזיליקום, נענע, תרד, מנגולד וכו'.
בתאבון!

דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם