תבשיל תרד וחומוס בסגנון הודיאלונה להבתבשיל תרד וחומוס בסגנון הודיאלונה להבתבשיל תרד וחומוס בסגנון הודיאלונה להבתבשיל תרד וחומוס בסגנון הודיאלונה להב

תבשיל תרד וחומוס בסגנון הודי

צ'אנה מסאלה

מתכון מושלם של תבשיל תרד וחומוס בסגנון הודי. התבשיל טעים, משביע ויספק לכם ארוחה מאוזנת ומלאת חלבון!
רמת קושי
בינוני
זמן כולל
12 שעות ו-45 דקות
מנות
4 מנות
מטבח
הודי

מרכיבים

  • 1 כוס חומוס
  • מעט שמן זית לטיגון
  • 2 בצלים גדולים קצוצים
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 12 ק"ג (חבילה גדולה) עלי תרד או מנגולד טריים, שטופים וקצוצים

תבלינים

  • 1 כפית שטוחה של זרעי כוסברה
  • כמון
  • פלפל שחור
  • גראם מסאלה
  • פפריקה מתוקה/חריפה
  • כורכום

הוראות הכנה

  1. משרים את החומוס במים במשך יממה.
  2. מסננים, ומבשלים בסיר לחץ כ-10 דקות (או 15-20 דקות בסיר רגיל) עד שהגרגירים מתרככים למחצה.
  3. מוסיפים פפריקה מתוקה וכורכום וממשיכים לבשל 10 דקות נוספות (או 15-20 דקות בסיר רגיל), עד שהגרגירים רכים.
  4. מחממים מעט שמן זית במחבת גדולה ורחבה, ומטגנים את הבצלים עד להזהבה.
  5. מוסיפים את זרעי הכוסברה והשום, ותבלינים לפי הטעם: כמון, פלפל שחור וגראם מסאלה (אוהבי החריף יכולים להוסיף פפריקה חריפה). מטגנים את התערובת תוך כדי ערבוב למשך מספר דקות.
  6. מוסיפים את התרד ומאדים תוך כדי ערבוב כ-5 דקות, עד שמתרכך.
  7. מוסיפים את גרגירי החומוס ומבשלים את כל התערובת למשך 10 דקות נוספות. לאחר שהגרגירים מתרככים, מוסיפים מלח.

הצעות

טיפים להוספת התבלינים – מומלץ להתחיל עם מעט תבלינים ולתקן בהתאם לאיך שאוהבים. יחסים מומלצים: חצי כפית כמון, כפית כורכום, חצי כפית גראם מסאלה, כפית פפריקה, ופלפל לפי הטעם

מומלץ להגיש חם, מעל אורז.

דרגו את המתכון:
137 דירוגים, 3.3 מתוך 5
guest
21 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם