טופו וחצילים מוקפצים בסגנון אסיאתיליאור מן

טופו וחצילים מוקפצים בסגנון אסיאתי

תבשיל טופו וחצילים אסייתי הוא מוקפץ עשיר בתבלינים, ירקות וטעמים מהמזרח הרחוק. זו מנה מושלמת לארוחת צהריים רגועה.

רמת קושי
קל
זמן כולל
50 דקות
מנות
3 מנות
מטבח
אסייתי

מרכיבים

  • 350 גרם טופו, חתוך לקוביות קטנות
  • מעט שמן קנולה
  • 1 חציל בינוני, מקולף וחתוך לקוביות
  • 2 כפות קמח
  • 6 פטריות שמפיניון גדולות, חתוכות לרצועות
  • 1 חבילת עלי מנגולד, קצוצים גס (גם החלק הירוק וגם הלבן)
  • 1 פיסת שורש זנגביל, קצוץ דק
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • 1 חופן אצות ווקאמה, מושרות במים חמים, מסוננות וסחוטות
  • 3 כפות יין אדום יבש
  • 2 כפות רוטב סויה תמרי
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית אבקת קארי
  • 1 כף שמן שומשום
  • מעט שומשום שחור
  • מעט פלפל קאיין (אופציונלי)
  • 12 כוס חלב קוקוס או קרם קוקוס (אופציונלי)
  • 3 בצלים ירוקים, קצוצים גס עם החלק הלבן

הוראות הכנה

  1. במחבת גדולה או בווק, מחממים מעט שמן קנולה. מוסיפים את קוביות הטופו, ומקפיצים ומערבבים אותן עד שהן מזהיבות מכל הכיוונים. מוצאים מהמחבת ומניחים אותן על צלחת עם נייר סופג.
  2. מוסיפים מחדש שמן למחבת במידת הצורך, מערבבים את קוביות החצילים עם הקמח, ומקפיצים גם אותן, עד שהן משחימות מעט ומתרככות. מניחים גם אותן על נייר סופג.
  3. מכניסים למחבת את הפטריות ואת החלק הלבן של עלי המנגולד ומקפיצים. מוסיפים את השום והזנגביל, ממשיכים להקפיץ במשך כדקה, ולאחר מכן מוסיפים גם את האצות ואת החלק הירוק של עלי המנגולד.
  4. מוסיפים את היין ומערבבים בזריזות. לאחר שהיין נספג, מכניסים חזרה למחבת את קוביות הטופו והחצילים ומקפיצים את כל המרכיבים ביחד. מוסיפים את התבלינים והרטבים. לקבלת מרקם קרמי, ניתן להוסיף לתבשיל בשלב זה גם חצי כוס מי קוקוס.
  5. מוסיפים את הבצל הירוק וממשיכים להקפיץ כחצי דקה נוספת. מורידים מהאש ומגישים. מומלץ להגיש עם אורז.
דרגו את המתכון:
61 דירוגים, 3.4 מתוך 5
guest
2 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם