אורז מוקפץליאור רוביןאורז מוקפץליאור רובין

אורז מוקפץ

דרך מעולה להשתמש בירקות שיש לכם במקרר ובאורז ישן. אפשר לבחור אילו ירקות שיש לכם שלא צריכים בישול ארוך – פטריות, כרוב, כרובית, ברוקולי וכו'.

רמת קושי
קל
זמן כולל
30 דקות
מנות
6 מנות
מטבח
סיני

מרכיבים

לרוטב

  • 3 כפות חומץ
  • 34 כוס רוטב סויה (כדאי לשים פחות אם האורז שאתם משתמשים בו הומלח)
  • 12 כוס סוכר חום
  • מים חמים
  • צ'ילי יבש/סריראצה (לא חובה)

לתבשיל

  • 300 גר' טופו חתוך לקוביות
  • שמן לטיגון
  • 1 גמבה חתוכה לקוביות
  • 1 גזר חתוך לקוביות
  • 1 כפית קורנפלור
  • 2 כפות מים
  • 2 כוסות אורז לבן מבושל (אפשר להשתמש באורז ישן מהמקרר)
  • 12 כוס אפונה
  • 1 קלח תירס (גרעינים מופרדים)

הוראות הכנה

מכינים את הרוטב

  1. מערבבים את כל רכיבי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. שימו לב שהסוכר נמס.

מכינים את התבשיל: שלבים 1 ו2 לא חובה וניתן לדלג עליהם

  1. מחממים טוסטר אובן לטמפרטורה הגבוהה ביותר.
  2. משמנים את תבנית האפייה ואופים את הטופו בערך 10-15 דקות עד שנהיים קריספיים ומקבלים גוון חום בהיר.
  3. מחממים את הווק עם מעט שמן עד שהשמן מוציא מעט עשן.
  4. שמים את הגמבה והגזר על הווק החם ומטגנים בערך דקה מבלי לערבב על מנת שיקבל צבע חום כהה ומעט שרוף. חשוב שהירקות יהיו על החלק התחתון של הווק, אחרת לא יקבלו צבע. אם הווק לא מספיק גדול מומלץ לשים חלק מהירקות, להוציא ברגע שקיבלו גוון חום ואז לשים את שאר הירקות.
  5. מוציאים את הירקות מהווק ושמים בו את הרוטב.
  6. מערבבים את 2 כפות המים עם כפית הקורנפלור ומוסיפים לווק.
  7. מביאים לרתיחה ונותנים לבעבע במשך 3 דקות.
  8. מוסיפים את האורז, הטופו ושאר הירקות ומערבבים היטב.
דרגו את המתכון:
4 דירוגים, 4 מתוך 5
guest
2 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם