ברוקולי מוקפץאוריון אנטה

ברוקולי מוקפץ

אי אפשר שלא להתמכר לאוכל סיני-אמריקאי. חמוץ, מתוק, מלוח והכי חשוב – מאוד פשוט. מתכון מעולה למי שאוהב ברוקולי או רוצה להתחיל לאהוב🤩!
רמת קושי
קל
זמן כולל
30 דקות
מנות
3 מנות
מטבח
סיני אמריקאי

מרכיבים

  • 1 חבילת טופו (300 גרם) חתוך לקוביות
  • 1 ראש ברוקולי חי חתוך לפרחים קטנים

לרוטב:

  • 100 מ"ל רוטב סויה
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כפית ג'ינג'ר מגורד
  • 3 כפות סוכר חום
  • 1 פלפל חריף נקי מגרעינים, קצוץ
  • 2-3 כפות מים
  • מעט שמן שומשום
  • מעט חומץ אורז
  • 1 כף קורנפלור + 3 כפות מים

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומכניסים את קוביות הטופו עם מעט שמן. אופים כ-15 דקות.
  2. מערבבים את כל הרכיבים של הרוטב בקערה, מלבד כף המים והקורנפלור. טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם.
  3. מחממים את הווק עם מעט שמן עד שיוצא קצת עשן. שמים את הברוקולי. חשוב לנסות לשטח את הברוקולי ככה שכמה שיותר ממנו ייגע בתחתית הווק. לאחר מכן, לא מערבבים או נוגעים במשך לפחות 40 שניות.
  4. אחרי שהברוקולי נחרך ויש עליו מעט סימנים שחורים, מערבבים ומטגנים עוד כדקה, ומעבירים את הברוקולי לקערה.
  5. שמים את הרוטב בווק ומביאים לרתיחה.
  6. מערבבים את הקורנפלור עם כף המים בקערה קטנה, ומוסיפים לווק. נותנים לתכולת הווק לרתוח במשך כ-3 דקות.
  7. אחרי שהרוטב רתח במשך 3 דקות, מוסיפים את הברוקולי והטופו.

טיפים

מומלץ להגיש על אורז לבן 🥦🍚

דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם