ירקות מוקפצים עם פתיתי סויה במחבתתותן עינבתקריב של ירקות מוקפצים עם פתיתי סויהתותן עינבירקות מוקפצים עם פתיתי סויה על צלחתתותן עינב

ירקות מוקפצים עם פתיתי סויה

מתכון למוקפץ אגדי עם שלל ירקות טעימים, מועשר בחלבון הודות לפתיתי הסויה ומעניק חווית ארוחה מושלמת.

רמת קושי
קל
זמן כולל
45 דקות

מרכיבים

  • 2 כוסות פתיתי סויה (או יובה)
  • 2 פלפלים
  • 3 גזרים בינוניים
  • 2 כוסות פרחי כרובית/ברוקולי
  • 2 כוסות שעועית ירוקה
  • 2 בצלים קצוצים
  • 2 כוסות עגבניות שרי
  • 14 - 12 כוס רוטב סויה
  • 2-3 כפות סילאן
  • תבלינים: מלח, פלפל, כמון, פפריקה

הוראות הכנה

  1. מבשלים את פתיתי הסויה במים רותחים עם תבלינים למשך 20 דקות ומסננים.
    אם משתמשים ביובה (חלבון סויה מיובש) – משרים במים רותחים עם תבלינים למשך 10 דקות עד ריכוך, ואז מסננים וסוחטים.
  2. בינתיים חותכים את הפלפלים לרצועות ואת הגזרים לפרוסות, מבשלים את הגזר, הפלפל, הכרובית והשעועית הירוקה במים במשך 20 דקות ומסננים.
  3. מטגנים בווק בצל עד להזהבה, מוסיפים את פתיתי הסויה המבושלים ומטגנים במשך 5 דקות.
  4. מוסיפים את הירקות המבושלים, ואת עגבניות השרי חתוכות לחצאים.
  5. מוסיפים את רוטב הסויה, הסילאן והתבלינים. מערבבים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  6. לאחר 5 דקות מורידים מהאש ומגישים חם.

הצעות גיוון

ניתן לגוון את הירקות שבהם משתמשים: ברוקולי, קישוא, נבטים ועוד. ניתן גם להוסיף דגנים לשיפור הערך התזונתי: צורות שונות של פסטה, קוביות תפוחי-אדמה, גרגרי תירס וכו'.

דרגו את המתכון:
26 דירוגים, 3.7 מתוך 5
guest
5 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם