פאד תאי

תבשיל אטריות תאילנדי

צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

מתגעגעים לתאילנד? לא הייתם ותמיד חלמתם להיות? זה בדיוק המתכון בשבילכם – מתכון לפאד תאי מושלם, קל להכנה וטעים כל כך שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול!

רמת קושי
קל
זמן כולל
30 דקות
מנות
4 מנות
מטבח
תאילנדי

מרכיבים

  • 200 גרם אטריות אורז
  • 14 כוס רוטב סויה
  • 12 כפית ג'ינג'ר טחון (או טרי)
  • 1 כפית חמאת בוטנים
  • 1 כף סוכר חום / סילאן
  • 1 חבילת טופו (כ-300 גרם)
  • 1-4 כפות שמן
  • 14 כרוב סגול פרוס לרצועות
  • 2 גזרים מגוררים בפומפיה
  • 3 שיני שום פרוסות דק או כתושות
  • 12 חבילה נבטים סיניים (1.5 כוסות)
  • 2 בצלים ירוקים
  • 50 גרם בוטנים קלופים לפיזור (12 כוס)

הוראות הכנה

  1. משרים את אטריות האורז במים רותחים למשך 5 דקות, מסננים ומעבירים לקערה.
  2. מערבבים את רוטב הסויה עם הג'ינג'ר, חמאת הבוטנים והסוכר (או הסילאן).
  3. חותכים את הטופו לקוביות ומשרים אותו במשרה של רוטב הסויה במשך 3 דקות (או יותר).
  4. מוציאים את הטופו מהמשרה. את שארית המשרה יוצקים על האטריות, ואת הטופו מקפיצים במחבת עמוקה עם כף שמן במשך 5 דקות על אש גדולה עד להזהבת הקוביות. מעבירים לקערת האטריות.
  5. מקפיצים את הירקות ואת השום על אש גבוהה עם מעט שמן במשך 3 דקות. אחרי שמורידים מהאש מוסיפים את הנבטים, מערבבים, ומאחדים עם תערובת האטריות והטופו.
  6. קוצצים את הבצל הירוק, שוברים את הבוטנים לחצאים (או מרסקים אותם מעט יותר), ומפזרים מעל כל מנה.

הצעות גיוון

במקום אטריות אורז ניתן להשתמש באטריות שעועית או באטריות חיטה מבושלות, או לחלופין להגיש את המנה על מצע אורז (עדיף מלא).

דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם