מרק תאילנדי

מרק תאילנדי

צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

אם אתם מחפשים מתכון למרק אסייתי טעים – הגעתם למקום הנכון!
לפניכם מרק תאילנדי פשוט להכנה שמספק את הגעגוע לתאילנד הרחוקה. השילוב של הכוסברה הטרייה וחמאת הבוטנים העשירה מעניקים למנה ארומה עשירה ומפנקת במיוחד.

רמת קושי
קל
זמן כולל
45 דקות
מטבח
תאילנדי

מרכיבים

לטיגון

  • 34 כוס גבעולי סלרי חתוכים לפרוסות
  • 34 כוס גזר חתוך לרצועות דקות
  • 34 כוס פטריות חתוכות לפרוסות
  • 1 כוס נבטים
  • 1 בצל חתוך לפרוסות
  • שמן לטיגון
  • 1 כפית מחית טום יאם (ללא דגים או שרימפס)
  • 1 כף חמאת בוטנים

לבישול

  • 5 כוסות מים
  • 1 כף אבקת מרק בטעם עוף (פרווה)
  • 1 כוס אטריות אורז

להגשה

  • 12 כוס בצל ירוק חתוך לרצועות
  • 14 כוס עלי כוסברה קצוצה

הוראות הכנה

  1. מחממים שמן בסיר ומוסיפים את הירקות, למעט הכוסברה והבצל הירוק. מטגנים תוך כדי ערבוב במשך שתי דקות.
  2. מוסיפים לסיר את מחית הטום יאם ואת חמאת הבוטנים, ומערבבים.
  3. מוסיפים חמש כוסות מים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  4. מוסיפים את אבקת המרק, מערבבים, ומבשלים כעשרים דקות על אש קטנה.
  5. מוסיפים את אטריות האורז, מערבבים, מבשלים כעשר דקות נוספות ומורידים מהאש.
  6. מגישים חם, ומפזרים מעל כל צלחת מעט בצל ירוק וכוסברה.

טיפ בישול

ניתן להחליף את מחית הטום יאם, שמעניקה למנה טעם חמוץ-חריף, בתערובת תבלינים שכוללת ס"מ אחד של שורש ג'ינג'ר טרי, אבקת קארי, שום ומיץ לימון.
ההרפתקנים ביניכם יכולים לשלב גם עלי קפיר ליים, גבעולי למון גראס, פיסות גלאנגאל טרי, מיץ ליים, פלפלי צ'ילי ובצלצלי שאלוט.

מחפשים קינוח אחרי המרק? בואו לנסות את קינוח הטפיוקה שלנו!

דרגו את המתכון:
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם