מרק אפונה

צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

אפונה יבשה בדומה לקטניות אחרות מהווה מקור מעולה לחלבון ולברזל. מרק האפונה שלפניכם יכול להוות ארוחה טעימה ומשביעה בזיל הזול.

רמת קושי
קל
זמן כולל
שעה ו-20 דקות
מנות
8 מנות

מרכיבים

  • 1 בצל קצוץ
  • שמן לטיגון
  • 2 גזרים גדולים מגוררים בפומפייה
  • 3 שיני שום קצוצות
  • תבלינים לפי הטעם: כמון, פפריקה, חוויאג', פלפל שחור
  • 1.5 כוסות אפונה מיובשת
  • 2-3 ליטר מים רותחים
  • 1 צרור פטרוזיליה או שמיר קצוץ
  • מלח לפי הטעם

הוראות הכנה

  1. מטגנים בסיר את הבצל עד להזהבה.
  2. מוסיפים את הגזר והשום ומטגנים לעוד 3 דקות. לקראת סוף הטיגון מוסיפים את התבלינים למעט המלח.
  3. מוסיפים את האפונה, מערבבים ויוצקים מים עד לכיסוי מלא של האפונה.
  4. מבשלים על אש נמוכה כשעה ובוחשים מדי פעם, לקראת סוף הבישול מוסיפים את הפטרוזיליה/השמיר (משאירים מעט בצד לקישוט בעת ההגשה) ומלח לפי הטעם.
  5. מוזגים לצלחת עמוקה ומפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה.

טיפים

לקבלת מרקם קטיפתי ניתן להעביר את המרק במעבד מזון או בבלנדר.

ניתן להמיר את האפונה בעדשים: 3/4 כוס עדשים כתומות ו-3/4 כוס עדשים ירוקות.

כדאי לפזר מעט שמרי בירה בעת ההגשה.

מחפשים מנה עיקרית אחרי המרק? נסו את קציצות העדשים המושלמות שלנו ואולי תתאהבו.

למתכוני מרקים נוספים.

דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם