לחם תירס וטופוגלעד שרםלחם תירס וטופוגלעד שרםלחם תירס וטופוגלעד שרםלחם תירס וטופוגלעד שרם

לחם תירס וטופו

צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

למרוח על פרוסת לחם תירס קצת חמאה טבעונית, או אפילו לעשות טוסט! מתכון שווה ללחם תירס וטופו טעים מאוד.

רמת קושי
קל
זמן כולל
שעה ו-5 דקות
מנות
1 תבנית אינגליש קייק

מרכיבים

  • 2 כוסות קמח תירס
  • 1 כוס קמח מלא
  • 1 כוס קמח לבן
  • 1.5 כפיות מלח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 2 כפות רוזמרין קצוץ (או עשב תיבול אחר)
  • 225 גרם טופו
  • 1.5 כוסות מים
  • 14 כוס שמן
  • 1.5 כוסות תירס קפוא

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. מערבבים את שלושת סוגי הקמח, המלח, אבקת האפייה ועשבי התיבול.
  3. מעבדים במעבד מזון את הטופו, המים והשמן לתערובת אחידה.
  4. מפשירים את התירס בקערה עם מים חמים, וכשהתירס פושר מסננים.
  5. מאחדים את שתי התערובות ואת התירס המופשר לתערובת אחידה.
  6. משמנים תבנית אפייה מוארכת ויוצקים לתוכה את התערובת.
  7. אופים כ40-45 דקות.

הצעות גיוון

ניתן ומומלץ להחליף את המים בחלב סויה לא ממותק.

מומלץ להשתמש בקמח כוסמין מלא, אשר מעניק צבע, נפח וטעם ללחם.

דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם