לחמניות בעשבי תיבול

צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

מתכון ללחמניות ביס טעימות עשירות בעשבי תיבול, ומתאימות לכל ארוחה – אם ארוחת בוקר, ארוחת ערב, או אפילו פיקניק עם משפחה או חברים.

רמת קושי
קל
זמן כולל
שעה ו-40 דקות
מנות
10 לחמניות

מרכיבים

לבצק

  • 2 כוסות קמח
  • 25 גרם שמרים
  • שלושת רבעי כוס מים פושרים
  • חצי כפית סוכר
  • כף עשבי תיבול מיובשים
  • כפית מלח
  • 2 כפות שמן

החומרים לציפוי

  • כף עשבי תיבול מיובשים (אורגנו, טימין, בזיליקום וכו')
  • 2 כפות שום כתוש
  • 2 כפות שמן זית

 

הוראות הכנה

  1. מערבבים בקערה את חומרי הבצק, ולשים עד שמתקבל בצק אחיד.
  2. מכסים את הקערה במגבת ומניחים לבצק לתפוח כשעה, עד להכפלת נפחו.
  3. בינתיים מערבבים בצלחת עמוקה את חומרי הציפוי.
  4. מרדדים את הבצק לגלילים צרים באורך כעשרים ס"מ כל גליל, ומבצעים קשר בכל גליל.
  5. טובלים כל לחמניה בתערובת הציפוי.
  6. מניחים את הלחמניות בתבנית משומנת (או על גבי נייר אפייה) מבלי להצמידן זו לזו.
  7. אופים את הלחמניות בחום של ℃180 בתנור שחומם מראש במשך כ-20 דקות, עד להשחמת הלחמניות.

הצעות גיוון

ניתן להמיר את 2 כוסות הקמח לכוס קמח לבן וכוס קמח מלא.

דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם