פיתה חלבון

פיתה חלבון

מתכון קליל, זריז ומזין לפיתות טופו עשירות בחלבון ממעט מרכיבים פשוטים שיש בכל סופר, ופותח בהשראת המתכון הזה. הפיתות טעימות מאוד כמו שהן בלי שום תוספות, או עם ממרח.

רמת קושי
קל
זמן כולל
20 דקות
מנות
4 פיתות

מרכיבים

  • 1 חבילת טופו סטנדרטית (300 גרם)
  • ¾ כוס חלב צמחי לא ממותק
  • 1 כוסות קמח כוסמין מלא
  • ½1 כוסות קמח כוסמין לבן
  • 1 כפית מלח
  • שמן זית

הוראות הכנה

  1. לוחצים בעדינות על הטופו כדי לנקז אותו מנוזלים.
  2. שמים את כל המרכיבים במעבד מזון, ומעבדים עד שנוצר גוש בצק אחיד ודביק.
    אם אין מעבד מזון, מפוררים את הטופו טוב-טוב עם הידיים, מוסיפים את יתר המרכיבים, ולשים את הבצק עד לקבלת עיסה אחידה.
  3. על משטח מקומח מחלקים את הבצק לארבע חתיכות בגודל שווה.
  4. מרדדים כל חתיכת בצק בעזרת מערוך מקומח (או בקבוק זכוכית, אם אין מערוך) עד לקבלת פיתה עבה יחסית (כחצי ס"מ).
  5. מעבירים את הפיתה למחבת שחיממנו מראש.
  6. משמנים מחבת נון-סטיק, מחממים ומטגנים על להבה גדולה 4-5 דקות על צד אחד עד ששחום קלות. הופכים את הפיתה, מטגנים 4-5 דקות נוספות עד שגם הצד השני שחום קלות – ומורידים מהאש.

טיפים

אפשר להוסיף לתערובת עשבי תיבול, כמו אורגנו או טימין (טריים וקצוצים או מיובשים).

ניתן לטגן רק חלק מהכמות, ואת היתר לרדד ולאחסן בצלחת במקרר עם נייר אפייה שמפריד בין הפיתות.

אפשר להקפיא את הבצק כשהוא מחולק לגושים, ולהפשיר לפני השימוש כשעה מחוץ למקרר, או 5-6 שעות במקרר.

אפשר להקפיא אחרי הרידוד, ולהניח בין הפיתות ניירות אפייה. במקרה כזה אפשר לטגן מיד בלי להפשיר.

ניתן להוסיף יותר טופו ולהחליף את כל הקמח בקמח מלא. התוצאה עדיין תהיה מצויינת, אבל קצת יותר דחוסה.

ניתן למרוח מעל שמן זית, זעתר ושום כתוש, או לאכול עם גבינה טבעונית, אבוקדו או כל ממרח אחר שמתחשק לצד סלט ירקות.

דרגו את המתכון:
2 דירוגים, 5 מתוך 5
guest
0 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם