בייגל אמריקאי מקמח כוסמיןעדי כהן סימן טוב

בייגל אמריקאי מקמח כוסמין

אין יותר כיף מלהתפנק בבית עם בייגל טרי שהכנו בעצמנו. מתכון מעולה לבייגלים שגם ילדים ישמחו להכין איתנו.

רמת קושי
קל
זמן כולל
שעתיים ו-30 דקות
מנות
20 בייגלים
מטבח
אמריקאי

מרכיבים

  • 1 ק”ג קמח כוסמין לבן
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות גדושות שמרים יבשים
  • 23 כוס שמן קנולה
  • כ-2.15-2.5 כוסות מים (בהדרגה)
  • 1.5 כפות מלח

תוספות [אופציונלי]

  • עשבי תיבול
  • אגוזים
  • זיתים
  • עגבניות מיובשות

לציפוי

  • 1 כוס שומשום/זעתר/פרג
  • סילאן
  • מים

הוראות הכנה

מכינים את הבצק

  1. מערבבים את כל חומרי הבצק מלבד המלח יחד, כשהתערובת אחידה מוסיפים מלח וממשיכים ללוש כ-10 דקות עד שהבצק רך ונעים.
  2. אם התערובת יבשה מידי אפשר להוסיף עוד כף שמן, אם היא רטובה אפשר להוסיף בהדרגה טיפה קמח.
  3. אם רוצים להוסיף תוספות כמו אגוזים, זיתים וכו' לבצק עצמו – עכשיו זה הזמן.
  4. מניחים את הבצק בקערה, משמנים מכל הצדדים, מכסים את הקערה במגבת, ומניחים במקום חמים לכשעה וחצי – תפיחה ראשונית.
  5. לאחר התפיחה יוצרים עיגולים בגודל של אגרוף, מניחים על נייר אפיה, מכסים במגבת לחה ונותנים לבצק לתפוח עוד כחצי שעה.

יוצרים את הבייגל

  1. לוקחים כל כדור, בעזרת אצבע יוצרים חור במרכז ומסובבים את הבצק סביב האצבע עד שהחור רחב מאד.
  2. מניחים את הציפויים שבחרנו (שומשום/פרג/זעתר) בצלחות שטוחות.
  3. מברישים כל בייגל בתערובת של סילאן ומים, לוקחים בעדינות וטובלים את החלק הרטוב בצד של השומשום.
  4. מעבירים את הבייגל חזרה לתבנית וממשיכים עם השאר.
  5. אופים את הבייגלים בחום של 200 מעלות כ-15 דקות. במידת הצורך מוסיפים עוד כמה דקות אפיה.

הערות

אפשר גם להכין כמות גדולה ולהקפיא כך שתמיד יהיה בייגל מוכן בשליפה.

לעוד מתכונים של עדי.

דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם