אהבת את המתכון?
המתכון הזה הוא חלק מהמתכונים היומיים שיכולים להישלח אליך
חינם באתגר 22
פיתות ללא גלוטן
גלית שרייבר ורני רותם / בהשראת האתר 'קולינריא'
לנגב עם בחומוס, לשים על הגז, או סתם בשביל סנדוויץ' טוב – אנחנו לא משאירים נמנעים מגלוטן מאחור!
קבלו מתכון שווה לפיתות ללא גלוטן 🙂
- רמת קושי
- קל
- מנות
- 6 פיתות בינוניות
מרכיבים
יבשים:
- 250 גרם קמח קונדיטור
- 140 גרם קמח אורז
- 60 גרם קמח תפוח אדמה
- 20 גרם שמרים יבשים
- 10 גרם משפר אפייה פייברקס ללא גלוטן
- 1⁄2 כפית מלח
רטובים:
- 230 מ"ל מים פושרים
- 10 גרם סילאן
- 12 גרם שמן קנולה (רצוי מכבישה קרה)
הוראות הכנה
- מערבבים את המרכיבים היבשים. מוסיפים בהדרגה את המים, הסילאן והשמן עד שנוצר בצק אחיד. מכסים במגבת עד שהבצק תופח (כשעה ביום חמים. ביום קר, אפשר לחמם בתנור ב-20 מעלות או ליד מנורה).
- מקמחים משטח בקורנפלור ומחלקים את הבצק לכדורים לפי גודל הפיתות הרצוי. משטחים את הכדורים לעובי כסנטימטר, מכסים ומשאירים לתפיחה כחצי שעה.
- מחממים מחבת על אש גבוהה, וכשהיא לוהטת מניחים עליה פיתות ומכסים. לאחר כדקה וחצי מנמיכים לאש בינונית וממשיכים לאפות עוד כדקה.
- הופכים את הפיתות, מכסים ואופים על אש גבוהה כחצי דקה, ודקה נוספת על אש בינונית.
- מצננים את הפיתות על מגבת ומכסים במגבת נוספת לשמירת הלחות. מומלץ לאכול את הפיתות חמות, ואם התקררו אפשר לחממן לפני האכילה.
0 תגובות
תגובות מובילות
אולי יעניין אותך גם
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- שעה ו-40 דקות
- מנות
- 10 לחמניות
לחמניות בעשבי תיבול
מתכון ללחמניות ביס טעימות עשירות בעשבי תיבול, ומתאימות לכל ארוחה – אם ארוחת בוקר, ארוחת ערב, או אפילו פיקניק עם משפחה או חברים.
- רמת קושי
- בינוני
- זמן כולל
- 3 שעות ו-20 דקות
- מנות
- 25 סמבוסק בינוניים
סמבוסק פטריות
מתכון לסמבוסק פטריות טעים וממכר! בשידרוג של עגבניות, בצל ופטרוזיליה.
- רמת קושי
- קל
בורקס טופו
אין כמו בורקס ביתי חם שיוצא מהתנור. מתכון טעים וקל להכנה של בורקס טופו מושלמים.