פיתות ללא גלוטן

פיתות ללא גלוטן

בהשראת האתר 'קולינריא'

לנגב עם  בחומוס, לשים על הגז, או סתם בשביל סנדוויץ' טוב – אנחנו לא משאירים נמנעים מגלוטן מאחור!

קבלו מתכון שווה לפיתות ללא גלוטן 🙂

רמת קושי
קל
מנות
6 פיתות בינוניות

מרכיבים

יבשים:

  • 250 גרם קמח קונדיטור
  • 140 גרם קמח אורז
  • 60 גרם קמח תפוח אדמה
  • 20 גרם שמרים יבשים
  • 10 גרם משפר אפייה פייברקס ללא גלוטן
  • 12 כפית מלח

רטובים:

  • 230 מ"ל מים פושרים
  • 10 גרם סילאן
  • 12 גרם שמן קנולה (רצוי מכבישה קרה)

הוראות הכנה

  1. מערבבים את המרכיבים היבשים. מוסיפים בהדרגה את המים, הסילאן והשמן עד שנוצר בצק אחיד. מכסים במגבת עד שהבצק תופח (כשעה ביום חמים. ביום קר, אפשר לחמם בתנור ב-20 מעלות או ליד מנורה).
  2. מקמחים משטח בקורנפלור ומחלקים את הבצק לכדורים לפי גודל הפיתות הרצוי. משטחים את הכדורים לעובי כסנטימטר, מכסים ומשאירים לתפיחה כחצי שעה.
  3. מחממים מחבת על אש גבוהה, וכשהיא לוהטת מניחים עליה פיתות ומכסים. לאחר כדקה וחצי מנמיכים לאש בינונית וממשיכים לאפות עוד כדקה.
  4. הופכים את הפיתות, מכסים ואופים על אש גבוהה כחצי דקה, ודקה נוספת על אש בינונית.
  5. מצננים את הפיתות על מגבת ומכסים במגבת נוספת לשמירת הלחות. מומלץ לאכול את הפיתות חמות, ואם התקררו אפשר לחממן לפני האכילה.
דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם