סמבוסק פטריות

מתכון לסמבוסק פטריות טעים וממכר! בשידרוג של עגבניות, בצל ופטרוזיליה.

רמת קושי
בינוני
זמן כולל
3 שעות ו-20 דקות
מנות
25 סמבוסק בינוניים

מרכיבים

בצק

  • 3 כוסות קמח
  • קורט מלח
  • 14 חבילה שמרית
  • 14 כוס שמן
  • 1.5 כוסות מים

מילוי

  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 2 חבילות פטריות פורטובלו קצוצות
  • 2 חבילות פטריות שמפיניון קצוצות
  • 2 עגבניות חתוכות
  • 1 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • תיבול: מלח, פלפל, פפריקה, כורכום ובהרט (לפי הטעם)
  • 1 כף אבקת מרק פרווה
  • 2 כפות מים רותחים
  • 1 כף קמח

הוראות הכנה

  1. מכינים את הבצק: מערבבים בקערה את הקמח, המלח והשמרים. מוסיפים את השמן ובהדרגה את המים. לשים את הבצק עד שהוא נוח לעבודה. מכסים בניילון נצמד להתפחה כשעתיים.
  2. מטגנים את הבצל עד להזהבה.
  3. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן.
  4. מוסיפים את העגבניות, הפטרוזיליה והתבלינים.
  5. בינתיים מכינים רביכה: ממיסים את אבקת המרק במים החמים. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד שלא נותרים גושים.
  6. מוסיפים את הרביכה למחבת ומערבבים עד שהיא נספגת ביתר חומרי המילוי.
  7. קורצים כדורי בצק בגודל של כדורי פינגפונג, משטחים וממלאים.
  8. אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות, עד להזהבה.
דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם