פוקאצ'ה חגיגיתגלעד שרםפוקאצ'ה חגיגיתגלעד שרם

פוקאצ'ה חגיגית

פוקאצ'ות עם מגוון תוספות מושקעות

לארוחה עם מישהו שאתם אוהבים, או סתם כתוספת טעימה (ואפילו מאוד!) לארוחת ערב חגיגית או ארוחת חג. את הפוקאצ'ה הזו אפשר להכין עם הילדים, לשחק עם התוספות ולשים מה שאוהבים, ולעשות אפילו פוקאצ'ות בצורות. תתפרעו!

רמת קושי
בינוני
זמן כולל
4 שעות
מנות
6 פוקאצ'ות
מטבח
איטליה

מרכיבים

לבצק

  • 2.5 כוסות קמח לבן
  • 2.5 כוסות קמח כוסמין מלא
  • 1 כף שמרים
  • 1 כף סוכר חום
  • 2 כוסות מים
  • 1 כף מלח

לתוספות

  • 1 חציל חתוך לפרוסות וספוג מנוזלים
  • 1 פלפל אדום חתוך לרצועות
  • 1 פלפל צהוב חתוך לרצועות
  • 1 עגבניות
  • 14 בצל סגול
  • 5 שיני שום
  • 13 כוס שמן זית + שמן זית למריחה
  • 10 גבעולי טימין טרי שטופים
  • 14 פחית שימורי עגבניות מרוסקות "mutti"
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • 15 עלי בזיליקום טרי שטופים
  • ממרח פסטו
  • זעתר

הוראות הכנה

הכנת הבצק

  1. בקערה עמוקה מערבבים את שני סוגי הקמח, השמרים, והסוכר ומערבבים.
  2. לאחר מכן מוסיפים לאט לאט את המים וע"פ הצורך שמים מעט או יותר מים ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
  3. לאחר מכן מוסיפים את המלח לבצק, וממשיכים ללוש עוד כמה דקות.
  4. כשהבצק נעים, גמיש למגע ואינו נדבק, מעבירים אותו לקערה, ומכסים במגבת (רצוי לשים את כל הקערה בתוך שקית גדולה ולקשור את השקית) ומניחים להתפחה במקום חמים למשך כשעה.
  5. לאחר שעה שהבצק תפח, לשים שום את הבצק שוב ומוציאים ממנו את כל האוויר, ומניחים שוב להתפיח עוד כחצי שעה.

הכנת התוספות

  1. מחממים תנור אפייה ל190 מעלות.
  2. בינתיים, מסדרים את פרוסות החציל אחד ליד השני בתבנית, ומעל מפזרים את רצועות הפלפל ומכניסים לתנור לחצי שעה עד שעה עד שהפלפלים רכים אך לא שינו צבע, והחצילים קלויים אך גם לא שינו צבע (הירקות הללו עוברים קלייה נוספת באפיית הפוקאצ'ות עצמן).
  3. פורסים את העגבניות לחצאי פרוסות, ואת הבצל לרצועות דקות.
  4. כותשים את השום לקערית, מוסיפים 1/3 כוס שמן זית, ואת עלי הטימין, מערבבים ומשאירים בצד לחיבור טעמים.
  5. לוקחים את רוטב העגבניות ומערבבים אותו עם מעט מלח ופלפל שחור גרוס.

הכנת הפוקאצ'ות

  1. לאחר התפיחה השנייה של הבצק, לשים את הבצק שוב באזור מקומח, עד לקבלת בצק גמיש וחזק.
  2. מגלגלים את הבצק לנקניק בגודל שווה בכל חלקיו, ופורסים ל-6 חלקים שווים.
  3. כל חלק מרדדים ומשטחים לצורה מאורכת שטוחה. חשוב לשים לב שלא יהיה דק מידי אך כמובן שלא יהיה עבה מידי.
  4. מורחים על כל חתיכת בצק שמן זית ומכסים בשקית ניילון/מגבת.
  5. מניחים בצד להתפחה נוספת של 30 דקות.
  6. מיד לאחר מכן, מדליקים תנור על 200 מעלות.
  7. לאחר 30 דקות, לוקחים מזלג ודוקרים את חתיכת הבצק במרכזה ולאורכה, כך שבצד של "הקשה" לא יהיו חורים כלל.
  8. כעת, מתחילים להכין את הפוקאצ'ות עצמן. אתם יכולים להרכיב את הפוקאצ'ות כאוות נפשכם ולשחק עם כל התוספות. פירוט רעיונות מופיע ב"הצעות גיוון" בהמשך העמוד.
  9. לאחר ששמתם את התוספות, מרחו עם מברשת את תערובת השום, טימין ושמן ומרחו על קצוות הפוקאצ'ה ופזרו מלח גס בקצוות המרוחים בשמן ומעל הפוקאצ'ה.
  10. הכניסו לתנור ואפו כ-20 דקות על 200 מעלות.

הצעות גיוון

את הפוקאצ'ות אפשר להכין במגוון ווריאציות:
– תערובת שום-שמן זית-טימין ומלח גס
– רוטב עגבניות עם חצילים
– בצל סגול, עגבניות ובזיליקום
– מעט רוטב עגבניות, פלפלים קלויים ובצל סגול
– שמן זית וזעתר
– פסטו, עגבניות, פלפלים קלויים ובזיליקום

כמו כן, ניתן להחליף את המלח בקצוות הפוקאצ'ה גם בשומשום, קצח או פרג.

לאלו שאוהבים לגוון אפילו יותר – מומלץ להוסיף קישואים חתוכים לפרוסות בשלב קליית הירקות בתנור, פטריות טריות, פלפל צ'ילי לאוהבי החריף.

הצעת הגשה

את הפוקאצ'ות מומלץ להגיש חתוכות לרצועות, עם חמאה טבעונית או גבינה טבעונית.

בנוסף, מומלץ להגיש לצד סלט ירוק רענן וטרי.

דרגו את המתכון:
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם