מאפינס פיצהסיון טרם

מאפינס פיצה

סיון טרם קוקי כיףקוקי כיף
מתכון טעים של מאפינס פיצה משביע וקל להכנה שהילדים יאהבו!
רמת קושי
קל
זמן כולל
40 דקות

מרכיבים

יבשים:

  • 1 כוס (150 גרם) קמח מלא
  • 12 כוס + 2 כפות (100 גרם) קמח לבן
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 12 כפית מלח
  • 1 כפית אורגנו
  • 1 כפית טימין

רטובים:

  • 1 כוס חלב סויה לא ממותק
  • 13 כוס מים
  • 1 כף חומץ
  • 14 כוס שמן

תוספות:

  • 4 כפות תירס
  • 12 כוס זיתים
  • 1 חופן עגבניות מיובשות/טריות
  • 1 חופן גבינה טבעונית קשה מגורדת (אופציונלי)

הוראות הכנה

  1. חממו תנור ל℃180 על טורבו.
  2. הניחו את החומרים היבשים בקערה וערבבו היטב בעזרת מטרפה (כדי שיהיו פחות גושים, אפשר לנפות במקום).
  3. שפכו פנימה את הרטובים וערבבו עד לקבלת מרקם אחיד.
  4. הוסיפו את התוספות וערבבו לפיזור אחיד.
  5. מלאו מנז'טים לשלושת רבעי הגובה וסדרו על מגש אפייה.
  6. אפו כ-25 דקות, עד שקיסם שננעץ במאפינס יוצא יבש.

טיפים

ניתן להמיר את הקמח לקמח כוסמין. אם תמירו את הכל לקמח מלא התערובת עלולה לצאת כבדה ודחוסה, אז יהיה כדאי להוסיף עוד קצת מים.

המאפינס נשמרים היטב במקרר כשבוע, ולפחות שלושה חודשים בהקפאה.

אם תשתמשו במנז'טים מנייר, תצטרכו לסדר אותם בתבנית שקעים כדי שלא יקרסו. מנז'טים מקרטון עומדים לבד על מגש אפייה רגיל. מומלץ להשתמש במנז'טים רב פעמיים מסיליקון (ניתן לקנות בחנויות המתמחות באפייה או להזמין באינטרנט).

התבלינים והתוספות הן בגדר המלצה וניתן לשחק איתם באופן חופשי. במתכון יש גם קצת גבינה מגורדת של משומשו כדי שייצא יותר בטעם פיצה, לא חובה.

דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם