מקלוני גבינה טבעונייםעדן טולדנומקלוני גבינה טבעונייםעדן טולדנו

מקלות גבינה טבעוניים

לא רק לשבועות: מקלות גבינה טבעוניים מושלמים לאירוח, שמככב בהם מרכיב מפתיע ועשיר בחלבון!

רמת קושי
קל
זמן כולל
35 דקות
מנות
8 מקלות

מרכיבים

  • 1 חבילת טופו מוצק במרקם קשה
  • 2 כפות שמרי בירה
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כפית שום כתוש
  • 1 כף קמח שקדים
  • 1 כפית מלח
  • מעט שמן

לציפוי:

  • פירורי לחם ושומשום

הוראות הכנה

  1. סוחטים נוזלים מהטופו בעזרת מגבות נייר.
  2. טוחנים את כל המרכיבים (חוץ מהשומשום ופירורי הלחם) במעבד מזון.
  3. יוצרים צורות של מקלות ארוכים (או צורה אחרת שאוהבים) בעזרת הידיים.
  4. מכינים צלחת שטוחה עם פירורי הלחם והשומשום.
  5. מגלגלים את המקלות בתערובת פירורי הלחם והשומשום.
  6. מרססים את המקלות בשמן "רגיל" או בשמן זית.
  7. אופים 10 דקות בסיר טיגון ללא שמן (air fryer) בתוכנית air fry. אם אין – אפשר לאפות בתנור בחום של 200 מעלות בתוכנית עם מאוורר למשך כ-20 דקות עד שהם משחימים. זמני האפייה משתנים מתנור לתנור, ולכן כדאי לבדוק את הצבע של המקלות מספר פעמים במהלך האפייה.
  8. אם מכינים ב-air fryer מנערים קלות ואופים 5 דקות נוספות. אם בתנור – הופכים צד ואופים במשך כ-10 דקות נוספות עד שגם הצד השני משחים.
  9. אם מתכוונים לשמור חלק מהמקלות במקרר, חשוב קודם לתת להם להתקרר על תבנית או צלחת כדי שלא יתפרקו.

טיפים

מומלץ להכין כמות גדולה ולהקפיא.

אם אוהבים מרקם עסיסי, כדאי להוסיף שתי כפות שמן.

אפשר לגוון בציפויים, ואם אוהבים חריף ניתן להחליף את השומשום בשבבי צ'ילי.

מומלץ לאכול עם מטבל ציזיקי טבעוני – מכניסים טופו, מיץ לימון, שום, שמרי בירה, מלח וכוסברה לבלנדר ומערבלים למרקם חלק.

דרגו את המתכון:
6 דירוגים, 4.2 מתוך 5
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם