מאפה גבינה לבנה וזעתר

מאפה גבינה לבנה וזעתר

צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

מתכון פשוט וטעים למאפה במילוי זעתר וגבינה שאי אפשר להפסיק לנשנש

רמת קושי
קל
זמן כולל
45 דקות
מנות
12 מאפים

מרכיבים

  • 1 כף קמח
  • 1 בצק עלים (עלה ברוחב 15 ס"מ)
  • 250 גרם גבינת טופו של חברת "טופוטי" (אפשר להשתמש גם בגבינת סויה של תנובה)
  • 2 כפות זעתר
  • 1 כף שמן

הוראות הכנה

  1. מפזרים את הקמח על משטח חלק ומרדדים את הבצק באמצעות מערוך עד להכפלת שטחו.
  2. מורחים על הבצק את הגבינה הטבעונית ומפזרים מעליה את הזעתר.
  3. מגלגלים את הבצק המרוח לרוחבו עד לקבלת גליל מהודק.
  4. פורסים את הגליל לאורכו לפרוסות בעובי 2-3 ס"מ.
  5. מניחים בתבנית אפייה משומנת קלות ואופים בחום בינוני במשך כ-25 דקות עד להשחמת הבצק.

טיפים

ניתן להגיש עם עגבניות מרוסקות או סחוג.

דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם