לחם בננהסיון טרם - קוקי כיףלחם בננהסיון טרם - קוקי כיףלחם בננהסיון טרם - קוקי כיףלחם בננהסיון טרם - קוקי כיף

לחם בננה

סיון טרם קוקי כיףקוקי כיף
מתכון של לחם בננה עשיר, טעים וכיפי, מושלם ליד הקפה של הבוקר!
רמת קושי
קל
זמן כולל
שעה ו-20 דקות
מנות
תבנית אינגליש קייק גדולה

מרכיבים

רטובים:

  • 45 גרם שמן קנולה
  • 1 כף חומץ תפוחים
  • 12 כוס חלב סויה לא ממותק
  • 125 גרם חמאת בוטנים
  • 4 בננות בשלות מאוד מעוכות היטב
  • 1 כפית תמצית וניל (אופציונלי)
  • 100 גרם סוכר חום בהיר

יבשים:

  • 300 גרם קמח כוסמין מלא
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 12 כפית קינמון
  • 1 כפית חוואיג' לקפה (אפציונלי)

תוספות:

  • 100 גרם שוקולד צ'יפס

הוראות הכנה

  1. חממו תנור ל℃175, על טורבו.
  2. שפכו בקערה גדולה את כל החומרים הרטובים וערבבו היטב בעזרת מטרפה עד לקבלת מרקם אחיד.
  3. נפו פנימה את כל היבשים וערבבו בעזרת כף עץ לקקן עד לקבלת מרקם אחיד.
  4. הוסיפו את השוקולד וערבבו מעט.
  5. שפכו את התערבות לתבנית אינגליש קייק גדולה ושטחו את הבלילה לגובה אחיד. (ניתן לקשט בפקאנים אם תרצו).
  6. הכניסו למרכז התנור החם ואפו במשך 25 דקות.
  7. לאחר מכן, הורידו את הטמפרטורה ל-160 מעלות והמשיכו לאפות כ-35 דקות נוספות (עד שניתן לנעוץ פנימה קיסם שיוצא יבש).
  8. הניחו להתקרר לפחות חצי שעה.

הערות והצעות גיוון

נשמר במקרר כשבוע.

הלחם בננה טעים גם בתור טוסט.

ניתן להחליף את חמאת הבוטנים בממרח שקדים או לוטוס.

אם רוצים, ניתן לוותר על השוקולד.

ניתן להחליף קמח.

ניתן להחליף לסוכר אחר (אבל לא לממתיק נוזלי).

ניתן להחליף לחומץ אחר או למיץ לימון.

ניתן להשתמש בבננות מופשרות מהפריזר.

דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם