מאפינס שוקולד נטול גלוטןעדי שפיראמאפינס שוקולד ללא גלוטןעדי שפירא

מאפינס שוקו

מאפינס שוקו-קפה שהם גם וגם וגם: גם טעימים, גם פוטוגניים וגם טבעוניים. ואם זה לא מספיק, הם גם ללא גלוטן. אז תשמרו את המתכון✨

רמת קושי
קל
זמן כולל
40 דקות
מנות
8-10 מאפינס

מרכיבים

למאפינס:

  • 2 כוסות קמח שיבולת שועל ללא גלוטן (קנוי, או שיבולת שועל ללא גלוטן שטוחנים לקמח בבלנדר)
  • ⅓ כוס + 1 כף אבקת קקאו נא
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ½ כפית סודה לשתיה
  • ⅓ סוכר קוקוס או דמררה (או סילאן ללא סוכר, או מייפל טבעי)
  • ¾ כוס חלב סויה
  • ½ כוס קפה אספרסו, או נס קפה (ניתן להמיר בעוד חלב)
  • ⅓ כוס שמן קוקוס בכבישה קרה במרקם נוזלי
  • ½ כוס רסק תפוחים ביתי או קנוי
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 1 כף מיץ לימון (או חומץ)
  • ⅓ כוס שוקולד צ׳יפס (אופציונלי)

לתוספות מעל:

  • ⅓ כוס חמאת אגוזים, כמו קשיו, פיסטוק, לוז, שקדים, או בוטנים (אופציונלי)
  • ⅓ כוס ממרח נוטלה ביתי מהיר הכנה, או קנוי (לא מומלץ לוותר)
  • הוראות הכנה

    1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות, ומשמנים תבנית שקעים איכותית בשמן זית או בשמן קוקוס.
    2. מערבבים בקערה את כל המרכיבים היבשים (קמח שיבולת השועל, אבקת הקקאו, אבקת האפייה, הסודה לשתיה והממתיק).
    3. מוסיפים את חלב הסויה, הקפה, שמן הקוקוס, רסק התפוחים ותמצית הווניל – ומערבבים.
    4. מוסיפים את מיץ הלימון או החומץ, ואם רוצים גם שוקולד צ'יפס – ומערבבים.
    5. ממלאים את את השקעים שבתבנית בתערובת המאפינס עד ¾ מהגובה.
    6. מניחים על כל מאפין כפית שטוחה מחמאת האגוזים (אופציונלי) וכפית מהנוטלה. יוצרים צורות עם קיסם, כמו בסרטון.
    7. אופים כ-20 דקות עד שקיסם שנועצים במאפינס יוצא מעט לח.
    8. נותנים למאפינס להצטנן בטמפרטורת החדר כדי שיתייצבו.

    טיפים

    למרקם פאדג'י, לח ומושלם – אל תשתמשו בתבנית של מאפינס גדולים.

    ניתן לאחסן עד חודש במקפיא.

    בחורף שומרים עד שלושה ימים בקופסה סגורה על השיש. בקיץ אפשר לשמור במקרר ולחמם קצת כשרוצים לאכול.

    אפשר להחליף את חלב הסויה בחלב צמחי אחר, אבל המאפינס ייצאו פחות אווריריים.

    אם אתם לא נמנעים מגלוטן, אפשרי להמיר את קמח שיבולת השועל בקמח חיטה (לבן או מלא) או בקמח כוסמין.

    אפשר להחליף את ממרח הנוטלה הטבעוני בקוביית שוקולד טבעוני מריר.

    דרגו את המתכון:
    4 דירוגים, 4.5 מתוך 5
    guest
    0 תגובות
    תגובות מובילות
    תגובות חדשות תגובות קודמות
    Inline Feedbacks
    View all comments

    אולי יעניין אותך גם