עוגת בננה ושוקולד אמריקאיתאלונה להבעוגת בננה ושוקולד אמריקאיתאלונה להב

עוגת בננה ושוקולד אמריקאית

צ'וקלט צ'אנק בננה

צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי
אין על השילוב של בננות עם שוקולד חם… מתכון מדהים של עוגת בננה ושוקולד – עוגה פשוטה להכנה וטעימה כל כך!
רמת קושי
קל
זמן כולל
שעה
מנות
תבנית אינגליש קייק
מטבח
אמריקאי

מרכיבים

  • 2 כפות פשתן טחון + 6 כפות מים
  • 1 ו-23 כוסות קמח מלא
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 14 כפית קינמון
  • 12 כפית מלח
  • 12 כוס שמן
  • 1 כוס + 2 כפות סוכר חום
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3-4 בננות רכות
  • 1 חבילת שוקולד מריר

הוראות הכנה

  1. בצלוחית קטנה מערבבים את הפשתן הטחון והמים, ומשאירים בצד מספר דקות.
  2. מערבבים את כל המצרכים היבשים – הקמח, הסודה לשתייה, אבקת האפיה, הקינמון והמלח.
  3. מערבבים בנפרד את השמן, הסוכר, תמצית הווניל, הבננות ותערובת הפשתן הטחון עם המים.
  4. מערבבים הכל יחד עד לקבלת מרקם קטיפתי ואחיד.
  5. שוברים חתיכות שוקולד לתוך הבלילה ומערבבים.
  6. מעבירים את התערובת לתבנית אינגליש קייק ארוכה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
  7. אופים כ-35 דקות.

טיפים להכנת עוגת בננה ושוקולד אמריקאית

זהירות – העוגה הזו תיגמר בשנייה 😍

מומלץ להכין גנאש שוקולד מחבילת שוקולד מריר מומסת שמעורבבת עם מעט חלב סויה. שפכו את הגנאש על העוגה לאחר שהיא יצאה מהתנור והתקררה מעט.

דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם