עוגת קרם קשיו ותותיםסיגל בן-דוד

עוגת קרם קשיו ותותים

צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

זוהי עוגת קרם המבוססת על קשיו ותותים, אך למעשה ניתן להכין אותה עם כל פרי אהוב!

רמת קושי
בינוני
זמן כולל
5 שעות ו-35 דקות

מרכיבים

לקלתית (בסיס העוגה)

  • 2 כוסות פתיתי שיבולת שועל דקה
  • 250 גרם תמרים מגולענים (חצי חבילה)

לקרם

  • 300 גרם קשיו לא קלוי (2 כוסות)
  • 13 כוס סוכר
  • 2 כפיות מיץ לימון
  • 3 כוסות מים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 8 כפות קורנפלור
  • 1 כוס מים

לקישוט העוגה

  • 500 גרם תותים

הוראות הכנה

  1. מעבדים את התמרים ושיבולת השועל במעבד מזון או בידיים, עד לקבלת עיסה אחידה, ומהדקים את העיסה לתחתית תבנית אפייה עגולה עד שמתקבל כיסוי אחיד.
  2. טוחנים בבלנדר את הקשיו עם הסוכר, מיץ הלימון, 3 כוסות המים ותמצית הווניל.
  3. מעבירים לסיר ומביאים לרתיחה על אש בינונית תוך כדי בחישה.
  4. מערבבים בנפרד את הקורנפלור עם כוס מים, עד לקבלת תערובת חלקה, ללא גושים.
  5. כשתערובת הקשיו מגיעה לנקודת הרתיחה, יוצקים לסיר את תערובת הקורנפלור, ובוחשים במשך 3 דקות, עד שהעיסה מסמיכה.
  6. יוצקים את התערובת הסמיכה על גבי הקלתית, ומצננים במקרר לשעה.
  7. חוצים את התותים ומפזרים את החצאים על העוגה, כך שפני העוגה מכוסים.
  8. מחזירים למקרר ל-4 שעות נוספות.

הצעות גיוון

במקום תותים, ניתן לצפות את העוגה בפרי אחר לפי הטעם.

אפשר להשתמש לציפוי גם בריבת פרי יער (רצוי טבעית, המכילה חתיכות פרי שלמות) מדוללת במעט מים, או במלית אוכמניות לציפוי עוגות.

להוסיף מעט גרדת לימון לתערובת הקשיו לשידרוג הטעמים.

ניתן להחליף חלק מכמות שיבולת השועל בקלתית בזרעי פשתן טחונים או בקוקוס טחון.

דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם