סופגניות אשל טבעוניות על צלחת הגשה לצד ריבהאלונה להבסופגניות אשל של ויוידהשחר קיכלר - ויוידה

סופגניות אשל טבעוניות

קבלו גרסה טבעונית משובחת לסופגניות האשל הפופולריות. בלי שמרים ובלי התפחה, המתכון הזה ימתיק לכם את החג במהירות ובקלות.

עוד המון מתכונים לחנוכה מחכים לך כאן>>

רמת קושי
קל
זמן כולל
20 דקות
מנות
20 סופגניות
מטבח
ישראלי

מרכיבים

לבצק הסופגניות:

  • 200 גרם מעדן ביו סויה תנובה בטעם טבעי או מעדן בטעם וניל
  • 1 כוס קמח לבן מנופה
  • 14 כוס רסק תפוחים
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • קמצוץ מלח

לטיגון:

  • כ-1 ליטר שמן קנולה או חמניות

הוראות הכנה

  1. מערבבים היטב את כל מרכיבי הבצק.
  2. שופכים לסיר שמן קנולה עד לגובה של שלושה-חמישה סנטימטרים.
  3. מחממים את השמן עד שחתיכה מהתערובת שזורקים פנימה מייצרת הרבה בועות או עד שמדחום מראה 160 מעלות.
  4.  מומלץ להתחיל בטיגון של סופגניה אחת או שתיים לניסיון, ורק כשמגיעים לרמת עשייה טובה מבפנים – לטגן את יתר הסופגניות.
  5. בעזרת שתי כפות יוצרים גוש בלילה קטן על כף אחת, ובעזרת הכף השנייה "מגרדים" אותו בעדינות מהכף לשמן החם.
  6. מטגנים עד להשחמה יפה, בערך 2 דקות לכל צד, ומוציאים מהשמן.

טיפים והצעות לגיוון

מומלץ להוסיף לבלילה כף של רום או ברנדי.

במקום ריבה רגילה, אפשר למרוח על הסופגניות ממרח לוטוס מומס במיקרו ואבקת סוכר.

ככל שקוטר הסיר גדול יותר, כך יהיה אפשר לטגן יותר סופגניות בו זמנית.

דרגו את המתכון:
25 דירוגים, 4.1 מתוך 5
guest
6 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם

רמת קושי
בינוני
זמן כולל
שעתיים ו-40 דקות
מנות
20 סופגניות קטנות
מטבח
יהודי
סופגניות טבעוניות