גלידוניות חלווהתאיה גוברין סגל

גלידוניות חלווה

גלידת טחינה ותמרים

גלידה או גלידוניות – הבחירה בידיים שלכם! במתכון הזה תלמדו להכין את שתי האופציות.
גלידוניות החלווה האלו עשויות מטחינה גולמית ותמרים, והן פינוק מתוק ומזין שתוכלו להנות ממנו בכל שעה של היום.

רמת קושי
קל
מטבח
ישראלי

מרכיבים

עבור הגלידוניות או הגלידה

  • 1 כוס טחינה גולמית (אפשר להשתמש בגושים הקשים מתחתית הקופסא)
  • 1 ו-12 או שתי כוסות מים
  • 10-20 תמרים

לגיוון

  • קקאו
  • קפה (להוסיף בשלב העיבוד בבלנדר)
  • אגוזי מלך (להוסיף בסוף)

הוראות הכנה

  1. שמים בבלנדר או במג'ימיקס (או מבלנדרים עם בלנדר מוט) את כל הרכיבים, עד שיוצאת בלילה חלקה עם מרקם של גלידה נמסה.
  2. טועמים ומתקנים מתיקות לפי הטעם הרצוי. כדאי שהבלילה תהיה קצת מתוקה יותר ממה שהייתם רוצים אם הייתם אוכלים אותה כמו שהיא, כי ההקפאה ממתנת את המתיקות.
  3. יוצקים את הבלילה לקופסת פלסטיק, ומקפיאים לכמה שעות.
  4. אם אתם מכינים גלידוניות ולא גלידה רגילה, זה השלב לפזר אגוזי מלך בתבנית.
  5. מוציאים מהמקפיא, הופכים על קרש חיתוך, וחותכים לקוביות עם סכין חדה.
  6. אם רוצים גלידוניות, אפשר להשאיר את הגלידה ככה, ולנשנש ישירות מהמקפיא או להוסיף לשייקים.
  7. כדי להפוך את הגלידוניות לגלידה, לוקחים את הקוביות ומעבירים למעבד מזון (כאן בלנדר או בלנדר מוט לא יעשו את העבודה), ומבלנדרים עד שמקבלים גלידה חלקה. אפשר להוסיף אגוזי מלך ולתת עוד פולס או שניים כדי שהם יתערבבו בגלידה, אבל לא ירוסקו לגמרי.
  8. הגלידוניות נשמרות במשך חצי שנה במקפיא בקופסא סגורה, וניתן להפוך אותן לגלידה בכל עת.

טיפים להכנת גלידוניות חלווה טעימות

ניתן להחליף את התמרים בסילאן או מחית תמרים (אפשר להשתמש גם בתמרים ישנים שקצת התייבשו).

אפשר להחליף את חלק מהתמרים בממתיק אחר, אבל לא מומלץ לוותר לגמרי על התמרים. התמרים מונעים מהגלידה להיות קשה כשהיא קופאת, ועוזרים לנו לייצר מרקם כיפי בלי מכונת גלידה.

ניתן להחליף את הטחינה בחמאת אגוזים אחרת. אפשר גם להשתמש באגוזים שלמים ולטחון אותם.

בתאבון!

דרגו את המתכון:
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם