לאחרונה הקהילה הטבעונית בישראל כמרקחה בעקבות תגלית מרעישה: מרנג טבעוני, שבמשך זמן רב היה אתגר גם עבור טובי האופים הטבעונים. הרכיב המרכזי בו הוא לא אחר מאשר מים משימורים של גרגרי חומוס (או מי בישול של גרגרי חומוס, בגרסה החרוצה יותר). מסתבר שהקצפה של נוזל הבישול בתוספת סוכר יוצרת קצף יציב למדי, בדומה לקצף ביצים, שבאופן מפתיע אינו מזכיר בטעם חומוס כלל וכלל. ככל הנראה, גרגרי החומוס מפרישים סיבים מסיסים וחלבון אל המים, שיוצרים את המבנה המורכב של הקצף הנשגב. אנו מביאים כאן את הגרסה בטעם תות.
רמת קושי
קל
מרכיבים
1⁄3 חבילת תותים קטנה
1 כוס סוכר
1 כף תמצית וניל
1 כוס מי שימורים של גרגרי חומוס או מי בישול של גרגרי חומוס (אם מבשלים, יש לבשל לפרק זמן ארוך, כך שמי הבישול יהיו סמיכים ככל האפשר, ומקררים לפני ההקצפה)
2 כפות אבקת סוכר
הוראות הכנה
מרסקים את התותים במעבד מזון ביחד עם הסוכר ותמצית הוניל.
מערבלים במיקסר את מי השימורים יחד עם כוס מרסק התותים עד לקבלת קצף יציב (משך ההקצפה משתנה בהתאם למיקסר, יכול להגיע גם ל-10 דקות). כדאי להתחיל במהירות איטית כדי שלא ישפריץ. אם נראה שהקצף לא מתייצב, כדאי להוסיף עוד סוכר (עדיף אבקת סוכר אם יש, בערך כף או שתיים).
מזליפים את הקצף שנוצר על גבי נייר אפיה ליצירת נשיקות. אפשר לנפות מעל אבקת סוכר – זה עשוי ליצור נשיקות פחות דביקות.
מכניסים לתנור לשעתיים בחום נמוך (100 מעלות) ואז מכבים, ומשאירים את הנשיקות בפנים עד שהתנור קר לגמרי.
אפשר להכין מהקציפה מוס תותים!
1. טוחנים כמות כפולה של תותים
2. את הקצף שנוצר בשלב 2 מעבירים לכוסיות הגשה ושמים בפריזר לכשעה.
3. בהגשה: מוסיפים מעט רסק תותים לכל כוסית ומקשטים בפרוסות של תותים.