כדורי פיסטוק

כדורי פיסטוק

כדורי פיסטוק ללא גלוטן מושלמים לכל מי שאוהבים כדורי תמרים, שוקולד או טחינה, ורוצים לגוון מדי פעם עם משהו קצת אחר. המתכון כשר לפסח, אבל מתאים מאוד גם לאירועים חגיגיים (כמו מימונה, בת מצווה ויום הולדת), לאירוח חברים ואפילו לערב ביתי מול הטלוויזיה.

רמת קושי
קל
זמן כולל
20 דקות
מנות
כ-25 כדורים

מרכיבים

לכדורים:

  • 500 גרם מחית תמרים בוואקום (שקית אחת)
  • 2 כוסות פיסטוק טבעי שבור
  • ½ כוס חמאת פיסטוק

לציפוי:

  • כ-1 כוס שבבי קוקוס/ פיסטוקים שבורים/ שומשום וכו' (אופציונלי)

הוראות הכנה

  1. מערבבים היטב את מחית התמרים, הפיסטוק השבור וחמאת הפיסטוק.
  2. מרטיבים ידיים ויוצרים כדורים.
  3. מצפים את הכדורים בשבבי קוקוס/ בפיסטוק/ בשומשום/ בציפוי אחר שאוהבים (אופציונלי).

טיפים

במקום מחית הפיסטוק, תוכלו להשתמש בחמאת אגוזים אחרת או בטחינה, אבל זה ישפיע מאוד על הטעם שיהיה הרבה פחות "פיסטוקי".

ניתן גם לשבור פיסטוקים שלמים: שמים אותם בשקית ושוברים לחתיכות קטנות (לא אבקה!)  בעזרת פטיש.

חשוב להשתמש במחית תמרים ולא בממרח תמרים שהמרקם שלו לא מתאים למתכון.

אפשר להחליף את מחית התמרים בתמרים טריים שעיבדתם במעבד מזון.

מאחסנים את כדורי הפיסטוק בקופסה אטומה במקרר.

דרגו את המתכון:
4 דירוגים, 4.8 מתוך 5
guest
3 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם