מוס שוקולד שקדים

מוס שוקולד שקדים

כ'קינוח כוס' לערב חג, ארוחת שישי, או אפילו סתם ארוחה משפחתית (גם לאכול לבד זה בסדר!), מוס שוקולד השקדים הזה יעיף לכם את הראש וירענן לכם את הערב.

רמת קושי
קל

מרכיבים

  • 12 כוס שקדים
  • 2 כפות סירופ אגבה
  • קורט מלח
  • 12 כוס חלב שקדים
  • 30 גרם שוקולד מריר, קצוץ (רצוי מסוג המכיל לפחות 70% מוצקי קקאו)
  • מעט קוקוס טחון לעיטור

אופציונלי:

  • 1 כפית תמצית וניל/רום/ויסקי

הוראות הכנה

  1. משרים את השקדים במים במשך 12-6 שעות. לאחר סיום ההשריה, שופכים את המים וחולטים את השקדים במים רותחים במשך דקה.
  2. מקלפים את השקדים ומכניסים אותם למעבד מזון עם סירופ האגבה והמלח.
  3. מרתיחים את חלב השקדים.
  4. מכניסים את השוקולד לקערה ושופכים עליו את חלב השקדים המורתח. ממתינים 30 שניות, ואז מערבבים עד שהשוקלד נמס לחלוטין.
  5. מוסיפים את התערובת למעבד המזון ומערבבים עד לקבלת מרקם קרמי חלק. במידת הצורך, ניתן להוסיף עוד חלב שקדים (אין צורך להרתיח אותו). בשלב זה ניתן להוסיף למוס גם את תמצית הווניל, הרום או הוויסקי. אם המוס אינו מתוק מספיק לטעמכם, ניתן להוסיף עוד סירופ אגבה.
  6. שופכים לקעריות הגשה ומצננים במקרר עד שהמוס מתקשה (בערך כארבע שעות).
  7. מעטרים בקוקוס טחון ומגישים.
דרגו את המתכון:
guest
2 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
יעל
יעל
11 בינואר 2021 19:59

אפשר להחליף את סירופ האגבה בסילאן?

רוני פורסטנברג
מנהל/ת
רוני פורסטנברג
14 בינואר 2021 12:01
תגובה ל  יעל

היי יעל, סילאן מאוד דומיננטי בטעם, אז זה יצא בטעם תמרים דומיננטי. אם אוהבים, אז כמובן שאפשר לעשות את זה 🙂 אם אין לך אגבה, אפשר להחליף למייפל או לסוכר. אם משתמשים בסוכר, צריך להוסיף עוד קצת נוזלים. בתאבון!

אולי יעניין אותך גם