קרפ טבעוני עם מילויסיון טרםקרפ טבעוני עם ירקות מוקפציםסיון טרםקרפ טבעוני על צלחתסיון טרם

קרפים מלוחים ומתוקים

מתכון קל להכנה של קרפים לכל אירוע – ארוחת בוקר טעימה, ארוחת צהריים משביעה, או קינוח מתוק – הבאנו את כל הגרסאות והטיפים לקרפים המושלמים!
רמת קושי
קל
זמן כולל
12 דקות
מטבח
צרפתי

מרכיבים

לקרפים:

  • 1 וחצי כוסות קמח
  • 1 וחצי כוס חלב סויה לא ממותק
  • 14 כוס מים
  • 1 כף שמן

למתוקים:

  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל (אופציונלי)

למלוחים:

  • 12 כפית מלח
  • 14 כפית שום גבישי (אופציונלי)

הוראות הכנה

  1. שפכו את הקמח בקערה וערבבו עם מטרפה לכתישת הגושים.
  2. הוסיפו למרכז הקערה חצי מכמות החלב וערבבו היטב עם מטרפה.
  3. הוסיפו בהדרגה את שאר הנוזלים תוך ערבוב.
  4. הוסיפו את התיבול בהתאם לבחירה וערבבו. אם יש גושי קמח, הניחו לכמה דקות וערבבו שוב.
  5. חממו מעט מאוד שמן במחבת נון-סטיק רחבה (אם יש לכם מחבת קרפים אז הכי טוב!) על אש גבוהה.
  6. בעזרת מצקת או כוס מדידה, שפכו מהתערובת בצורה מעגלית מהמרכז החוצה שכבה דקה ועגולה של התערובת.
  7. תוך דקה התערובת תתייבש מלמעלה – זה הזמן להפוך. אחרי חצי דקה העבירו לצלחת והמשיכו לקרפ הבא.

טיפים

את הקרפים המתוקים אפשר למלא בפירות, במייפל, בשוקולד או בכל תוספת מתוקה אחרת שתרצו.

את הקרפים המלוחים אפשר למלא בירקות מוקפצים, בגבינה או שווארמה טבעונית, האופציות אין סופיות!

דרגו את המתכון:
8 דירוגים, 3.5 מתוך 5
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם