מומלץ אתגר 22
עוגת שוקולדסיגל בן-דוד

עוגת שוקולד טבעונית

מתכון פשוט ומנצח לעוגת שוקולד טבעונית, שמוכיח כמה קל לאפות בלי ביצים! מחפשים קינוח ללא אפייה? נסו את קינוח הטפיוקה וקרם קוקוס שלנו!

רמת קושי
קל
זמן כולל
50 דקות

מרכיבים

  • 3 כוסות קמח
  • 12 כוס אבקת קקאו
  • 2 כוסות סוכר
  • קורט מלח
  • 2 כפיות סודה לשתייה
  • 2 כוסות מים
  • 23 כוס שמן
  • 2 כפות מיץ לימון או חומץ
  • 2 כפיות תמצית וניל

החומרים לציפוי

  • 2 כפות קקאו
  • 2 כפות שמן
  • 6 כפות סילאן/סירופ מייפל
  • 6 כפות חמאת בוטנים
  • 1 כפית תמצית וניל

הוראות הכנה

  1. מערבבים בקערה את הקמח, הקקאו, הסוכר, המלח והסודה לשתייה.
  2. מוסיפים מים, שמן, מיץ לימון ותמצית וניל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  3. יוצקים לתבנית אפייה עגולה משומנת ואופים בתנור בחום בינוני כ-40 דקות (עד שניתן לנעוץ קיסם במרכז העוגה והוא יוצא נקי).
  4. מניחים לעוגה להתקרר.
  5. מערבבים את חומרי הציפוי עד לקבלת מרקם חלק ואחיד ומורחים על העוגה.

טיפים והצעות גיוון

לאחר שהעוגה מתקררת, מומלץ לגרר עליה שוקולד מריר באמצעות קולפן ירקות.

מומלץ להוסיף לתערובת כוס שוקולד צ'יפס או שוקולד מריר קצוץ דק.

להכנת עוגת קפה, החליפו חצי מכמות הקקאו בקפה נמס.

להכנת מאפינס, השתמשו בחצי הכמות לתבנית של 8 מאפינס, מלאו כל שקע ב-3/4 מהתערובת ואפו כ-20 דקות. מחפשים מתכון למאפינס אחרים? למתכון למאפינס בטטה.

מוזמנים לנסות גם את כדורי השוקולד שלנו (זהירות זה ממכר).

למה לא להשתמש בביצים? 5 סיבות להוציא את הביצים מהמטבח.

דרגו את המתכון:
guest
12 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
אפרת
אפרת
27 בנובמבר 2020 19:50

אמאלה מה נסגר עם השלמות הזאת??? הטעם של הציפוי עם השילוב של חמאת בוטנים וסילאן על הקקאו פשוט גאוני! הוספתי לעוגה שברי אגוזים ופקאנים וזה יצא מדהים! ממש קל להכין!

תמר
תמר
30 בדצמבר 2020 23:37
תגובה ל  אפרת

זה נכון…
אבל הנכד שלי אלרגי לבוטנים🤨🙃

תמר
תמר
30 בדצמבר 2020 23:41
תגובה ל  תמר

אז אשמח לדעת מה תחליף לחמאת בוטנים.?.

תמר
תמר
30 בדצמבר 2020 23:36

איזה תחליף אפשר במקום חמאת בוטנים.?.

רוני פורסטנברג
מנהל/ת
רוני פורסטנברג
31 בדצמבר 2020 13:46
תגובה ל  תמר

היי תמר, אפשר להשתמש בטחינה במקום 🙂 בתאבון!

תמר
תמר
30 בדצמבר 2020 23:44

מתי תוכלי להשיב לשאלתי .?.

יגאל
יגאל
13 בפברואר 2021 19:58

שלום תמר. האם אפשר קמח מלא ולא קמח לבן . והאם אפשר בסיר פלא במקום תבנית עגולה . תודה

רוני פורסטנברג
מנהל/ת
רוני פורסטנברג
15 בפברואר 2021 11:12
תגובה ל  יגאל

שלום יגאל 🙂 אין בעיה להשתמש בסיר פלא, רק יכול להיות שזמן האפייה ישתנה מעט.
לגבי הקמח – קמח מלא לרוב לא עובד טוב בעוגות בחושות כי הוא כבד מדי. אפשר להחליף ל-50% קמח מלא ו-50% קמח לבן. אופציה נוספת היא קמח כוסמין מלא, שהוא פחות כבד. בשני המקרים העוגה תהיה מעט יותר דחוסה מאשר עוגה מקמח לבן. בתאבון!

אלה
אלה
19 בפברואר 2021 15:44

עוגה טעימה מאוד😊

רוני פורסטנברג
מנהל/ת
רוני פורסטנברג
21 בפברואר 2021 13:07
תגובה ל  אלה

איזה כיף לשמוע! בתאבון 🙂

מאור
מאור
23 בפברואר 2021 18:33

כמה מעלות בתנור?

רוני פורסטנברג
מנהל/ת
רוני פורסטנברג
28 בפברואר 2021 15:40
תגובה ל  מאור

היי מאור, 180 מעלות 🙂

אולי יעניין אותך גם