עוגת שוקולד טבעונית

423
צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

מתכון פשוט ומנצח לעוגת שוקולד טבעונית, שמוכיח כמה קל לאפות בלי ביצים! מחפשים קינוח ללא אפייה? נסו את קינוח הטפיוקה וקרם קוקוס שלנו!

רמת קושי
קל
זמן כולל
50 דקות

מרכיבים

  • 3 כוסות קמח
  • 12 כוס אבקת קקאו
  • 2 כוסות סוכר
  • קורט מלח
  • 2 כפיות סודה לשתייה
  • 2 כוסות מים
  • 23 כוס שמן
  • 2 כפות מיץ לימון או חומץ
  • 2 כפיות תמצית וניל

החומרים לציפוי

  • 2 כפות קקאו
  • 2 כפות שמן
  • 6 כפות סילאן/סירופ מייפל
  • 6 כפות חמאת בוטנים
  • 1 כפית תמצית וניל

הוראות הכנה

  1. מערבבים בקערה את הקמח, הקקאו, הסוכר, המלח והסודה לשתייה.
  2. מוסיפים מים, שמן, מיץ לימון ותמצית וניל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  3. יוצקים לתבנית אפייה עגולה משומנת ואופים בתנור בחום בינוני כ-40 דקות (עד שניתן לנעוץ קיסם במרכז העוגה והוא יוצא נקי).
  4. מניחים לעוגה להתקרר.
  5. מערבבים את חומרי הציפוי עד לקבלת מרקם חלק ואחיד ומורחים על העוגה.

טיפים והצעות גיוון

לאחר שהעוגה מתקררת, מומלץ לגרר עליה שוקולד מריר באמצעות קולפן ירקות.

מומלץ להוסיף לתערובת כוס שוקולד צ'יפס או שוקולד מריר קצוץ דק.

להכנת עוגת קפה, החליפו חצי מכמות הקקאו בקפה נמס.

להכנת מאפינס, השתמשו בחצי הכמות לתבנית של 8 מאפינס, מלאו כל שקע ב-3/4 מהתערובת ואפו כ-20 דקות. מחפשים מתכון למאפינס אחרים? למתכון למאפינס בטטה.

מוזמנים לנסות גם את כדורי השוקולד שלנו (זהירות זה ממכר).

למה לא להשתמש בביצים? 5 סיבות להוציא את הביצים מהמטבח.

אולי יעניין אותך גם