עוגת גזר בחושה אוורירית עם אבקת סוכר מעלסיגל בן-דויד

עוגת גזר טבעונית

אם חיפשתם את המתכון המושלם לעוגת גזר טבעונית – אז החיפוש הושלם בהצלחה!
עוגת גזר ללא ביצים כמו שבחיים לא טעמתם, מחכה לכם במתכון הזה.

רמת קושי
קל
זמן כולל
שעה
מנות
תבנית קוגלהוף

מרכיבים

  • 1.5 כוסות קמח מלא
  • 1.5 כוסות קמח לבן
  • 3 כפיות (15 גרם) אבקת אפייה
  • 1 כפית קינמון
  • 12 כפית אגוז מוסקט (לא הכרחי)
  • 12 כפית זנגוויל טחון (לא הכרחי)
  • 12 כוס סילאן
  • 1 כוס סוכר מעורבבים עם כוס מים (ניתן להחליף בכוס סילאן)
  • 3 כפות שמן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3 גזרים בינוניים

הוראות הכנה

  1. מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון, אגוז המוסקט והזנגוויל.
  2. מוסיפים את הסילאן, מי הסוכר (או סילאן נוסף), השמן ותמצית הווניל – ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. (במידת הצורך ניתן להוסיף עוד 1-2 כפות מים בשביל לערבב, אבל חשוב שהבלילה תהיה מאוד סמיכה).
  3. מגררים את הגזרים בפומפייה דקה או במעבד מזון, מוסיפים לקערה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. משמנים תבנית אפייה עגולה או תבנית קוגלהוף (ראו תמונה), יוצקים את התערובת לתבנית ואופים בחום בינוני (170 מעלות) במשך 40 דקות.

הצעות גיוון לעוגת גזר טבעונית

מומלץ לפזר מעל העוגה כפית אבקת סוכר, רצוי בעזרת מסננת דקה.

אפשר להוסיף לתערובת גם חצי כוס צימוקים, שברי אגוזי מלך או שקדים.

אפשר להוציא לחלוטין את הסוכר ולהמיר אותו בעוד סילאן (כלומר כוס וחצי של סילאן במקום חצי כוס).

להכנת עוגת סלק, החליפו את הגזר המגורר בסלק. אם אתם מחפשים מתכון לעוגה שונה לגמרי – יש לנו עוגת תפוחים מדהימה שפשוט לא תוכלו להפסיק לאכול!

דרגו את המתכון:
122 דירוגים, 3.3 מתוך 5
guest
8 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם