עוגת גזר אווריריתסיגל בן-דויד

עוגת גזר טבעונית

88
צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

אם חיפשתם את המתכון המושלם לעוגת גזר טבעונית – אז החיפוש הושלם בהצלחה!
עוגת גזר ללא ביצים כמו שבחיים לא טעמתם, מחכה לכם במתכון הזה.

רמת קושי
קל
זמן כולל
שעה
מנות
תבנית קוגלהוף

מרכיבים

  • 1.5 כוסות קמח מלא
  • 1.5 כוסות קמח לבן
  • 1.5 חבילות אבקת אפייה
  • 1 כף קינמון
  • 12 כפית אגוז מוסקט (לא הכרחי)
  • 12 כפית זנגוויל טחון (לא הכרחי)
  • 34 כוס מים
  • 12 כוס סילאן
  • 1 כוס סוכר מעורבבים עם כרבע כוס מים
  • 3 כפות שמן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3 גזרים בינוניים

הוראות הכנה

  1. מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון, אגוז המוסקט והזנגוויל.
  2. מוסיפים את המים, הסילאן, השמן ותמצית הווניל – ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מגררים את הגזרים בפומפייה דקה או במעבד מזון, מוסיפים לקערה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. משמנים תבנית אפייה עגולה או תבנית קוגלהוף (ראו תמונה), יוצקים את התערובת לתבנית ואופים בחום בינוני במשך 40 דקות.

הצעות גיוון לעוגת גזר טבעונית

מומלץ לפזר מעל העוגה כפית אבקת סוכר, רצוי בעזרת מסננת דקה.

אפשר להוסיף לתערובת גם חצי כוס צימוקים, שברי אגוזי מלך או שקדים.

אפשר להוציא לחלוטין את הסוכר ולהמיר אותו בעוד סילאן (כלומר כוס וחצי של סילאן במקום חצי כוס).

להכנת עוגת סלק, החליפו את הגזר המגורר בסלק. אם אתם מחפשים מתכון לעוגה שונה לגמרי – יש לנו עוגת תפוחים מדהימה שפשוט לא תוכלו להפסיק לאכול!

אולי יעניין אותך גם