מאפינס גזר

מאפינס גזר

מתכון פשוט למאפין גזר מתוקים שאי אפשר להפסיק לאכול.

רמת קושי
קל
זמן כולל
45 דקות
מנות
6 מאפינס
מטבח
אמריקאי

מרכיבים

  • 14 כוס קמח מלא
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 12 כפית סודה לשתייה
  • 5 כפות שבבי קוקוס
  • 8 תמרי מג'הול יבשים
  • 3 כפות רסק תפוחים
  • 14 כוס שמן קנולה
  • 1 גזר בינוני מגורר
  • 14 רבע כוס צימוקים
  • 14 כוס אגוזי מלך קצוצים
  • 12 כפית קינמון טחון
  • לעיטור: תערובת אגוזי מלך קצוצים וקינמון

הוראות הכנה

  1. לערבב את הקמח, אבקת האפייה, הסודה והקוקוס.
  2. להוציא את הגלעינים מהתמרים ולטחון אותם במעבד מזון (או למעוך אותם באמצעות מזלג) עם מעט מים. להוסיף לתערובת.
  3. להוסיף את רסק התפוחים, השמן והגזר, ולהמשיך לערבב עד לקבלת תערובת אחידה. במידת הצורך ניתן להוסיף מעט מים.
  4. להוסיף לתערובת את הצימוקים והאגוזים (לשמור חלק מהאגוזים בצד לעיטור), ולערבב עד שיתפזרו בכל העיסה.
  5. ליצוק לתבנית שקעים, ולפזר את תערובת האגוזים והקינמון מלמעלה.
  6. לאפות כ-30 דקות בחום של 170 מעלות (עד שקיסם יוצא יבש).

טיפים

מומלץ לצנן לפני ההגשה.

להפחתת המתיקות, אפשר להוריד מכמות התמרים.

אפשר להוריד מכמות שבבי הקוקוס.

מחפשים מתכון למאפינס אחרים? למתכון למאפינס בטטה.

דרגו את המתכון:
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם