עוגת גבינה טבעוניתאלונה להבעוגת גבינה טבעוניתאלונה להב

עוגת גבינה טבעונית

עוגת גבינה טבעונית קלה להכנה וטעימה כל כך! מחפשים קינוח בשביל הארוחה לשבועות, לסעודה עם אורחים או פשוט רוצים משהו טעים שיחכה לכם אחרי יום עבודה קשה? זה המתכון בשבילכם.
רמת קושי
קל
זמן כולל
5 שעות ו-20 דקות

מרכיבים

לתחתית

  • 200 גרם ביסקוויטים, מרוסקים לפירורים
  • 3 כפות חלב סויה או קוקוס
  • 12 כפית גרידת לימון (אופציונלי)

למלית

  • 2 כפות סוכר
  • 3 כפות מים רותחים
  • 23 חבילת פודינג וניל (כ-50 גרם)
  • 1 חבילת גבינת סויה טופוטי "טוב מגבינה" (225 גרם) *ניתן להשתמש בקשיו וטופו במקום – מפורט בהצעות גיוון
  • 1 פחית חלב קוקוס (400 גרם) או חבילת שמנת צמחית מתוקה

הוראות הכנה

  1. לערבב את פירורי הביסקוויטים עם חלב הסויה או הקוקוס וגרידת הלימון עד לקבלת עיסה דמוית בצק. במידת הצורך, ניתן להוסיף מעט יותר נוזלים או פירורים לקבלת המרקם הרצוי.
  2. לשטח את התערובת על תבנית ששומנה מעט.
  3. להמיס את הסוכר בכמות המים החמים.
  4. לערבב את חומרי המלית במיקסר עד לקבלת עיסה אחידה.
  5. לצקת את העיסה מעל הביסקוויטים.
  6. לצנן במקרר למספר שעות.

הצעות גיוון

* במקום גבינת טופוטי –
משרים 200 גרם קשיו ללילה. מסננים את המים וטוחנים את הקשיו יחד עם חצי חבילת טופו משי (כ-170 גרם טופו). מערבבים עם שאר חומרי המלית כמו שכתוב בסעיף 4.

ניתן להחליף את בסיס ה"פירורים" של העוגה בשתי שכבות של ביסקוויטים שלמים (בתבנית מרובעת) מורטבים קלות בחלב סויה בנס קפה.

ניתן לקשט בפרוסות פרי (תותים, קיווי וכד').

ניתן להחליף חלק מכמות הביסקוויטים באגוזים טחונים.

מומלץ להכין כמות כפולה של התחתית ולפזר גם מעל העוגה.

דרגו את המתכון:
guest
9 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם