עוגת שוקולד פאדג'יתעוגת שוקולד עם קמח שקדיםטבעונולי

עוגת שוקולד עם קמח שקדים

מתכון לעוגת שוקולד פאדג'ית ומפנקת ללא גלוטן, עם קמח שקדים, אחד הקמחים הכי אהובים ומסקרנים שיש.

רמת קושי
קל
זמן כולל
30 דקות
מנות
1 תבנית אינגליש קייק

מרכיבים

  • 2 כוסות קמח שקדים (קלופים)
  • 1 כוס חלב סויה לא ממותק
  • 12 כוס סילאן טבעי
  • 14 כוס קקאו
  • 1 כף אבקת אפייה
  • 1 כף קורנפלור גדושה מעט
  • 2 כפות שמן קוקוס במצב נוזלי
  • 2-3 כפות שבבי קוקוס (רק אם מתחשק)

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. מערבבים את כל המרכיבים בקערה עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מעבירים לתבנית אינגליש קייק או לתבנית בקוטר 20. אופים למשך 20-30 דקות עד שקיסם שמכניסים לעוגה יוצא יבש.
  4. לאחר שהעוגה מוכנה, מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור לעוד כמה דקות.

טיפים

לציפוי מומלץ להמיס בסיר על להבה בינונית 100 גרם שוקולד מריר עם 100 גרם חלב צמחי, ולמרוח מעל העוגה.

אפשר להכין גם בתבנית שקעים או בתבניות אישיות קטנות, ואז זמן האפייה יהיה בערך 15-25 דקות.

אפשר להוסיף לתערובת חופן (לא יותר) של אגוזי פקאן, אגוזי מלך או שוקולד צ'יפס.

עדיף שלא להחליף את חלב הסויה כי החלבון שבו חיוני להצלחת המתכון.

ככל שקמח השקדים יהיה טחון דק יותר והשקדים יהיו טריים יותר – ככה העוגה תהיה טעימה יותר. זו תוצאה שכמעט אי אפשר להשיג בבית. לכן מומלץ ללכת לחנות תבלינים שטוחנים בה שקדים קלופים במקום. זה גם יהיה זול יותר מלקנות קמח פחות טרי בסופר או בחנות טבע!

אפשר לקשט בשבבי קוקוס או בשבבי קוקוס קלויים.

דרגו את המתכון:
6 דירוגים, 5 מתוך 5
guest
2 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם