עוגת פנפורטה

עוגת פנפורטה

פירוש השם "פנפורטה" באיטלקית הוא "לחם חזק", כנראה בשל התיבול הדומיננטי של המעדן. זהו קינוח איטלקי מסורתי, שיש עדויות לקיומו כבר במאה השלוש-עשרה. באיטליה נהוג לאכלו בעיקר בחג המולד, ובישראל הוא מתאים לט"ו בשבט.

רמת קושי
קל
מטבח
איטלקי

מרכיבים

  • 12 כוס שקדים
  • 12 כוס אגוזי לוז
  • 1 כוס קליפות הדרים מסוכרות או פפיה מיובשת קצוצה
  • 13 כוס קמח רגיל
  • 14 כוס סוכר (רצוי חום)
  • 12 כוס צימוקים
  • 13 עד חצי כוס סילאן

תערובת תבלינים (ניתן לשנות לפי הטעם):

  • 1 כפית קינמון
  • 12 כפית ציפורן
  • 12 כפית כוסברה יבשה
  • 12 כפית אגוז מוסקט
  • 12 כפית פלפל אנגלי
  • 14 כפית פלפל לבן

אופציונלי:

  • אבקת סוכר לעיטור

הוראות הכנה

  1. מחממים מחבת וקולים בה ללא שמן את השקדים במשך 3-2 דקות. יש להפוך אותם שוב ושוב ולהשגיח שלא ייחרכו.
  2. מוציאים את השקדים מהמחבת וקולים את אגוזי הלוז במשך דקה או שתיים. קלייתם מהירה יותר מזו של השקדים, ולכן יש להשגיח ביתר קפדנות לבל ייחרכו.
  3. מכניסים את השקדים והאגוזים לשקית ושוברים אותם בעזרת פטיש, או לחלופין קוצצים אותם במעבד מזון, בסיבוב אחד מהיר (קיצוץ גס בלבד).
  4. קוצצים את קליפות ההדרים ידנית או בקיצוץ גס וקצר במעבד מזון.
  5. מערבבים את כל החומרים היבשים (כולל התבלינים), מוסיפים את קליפות ההדרים והצימוקים ומערבבים שוב, מוסיפים את הסילאן ויוצרים תערובת אחידה בלישה קצרצרה.
  6. טועמים את התערובת ומתבלים לפי הטעם (הכמויות לא חייבות להיות מדויקות). אם התערובת יבשה מדי, אפשר להוסיף סילאן או מעט מים.
  7. פורשים נייר אפיה בתבנית של 20 ס"מ. מכניסים את העיסה לתבנית ומהדקים אותה בידיים רטובות.
  8. אופים 30-20 דקות ב-180 מעלות.
  9. לאחר האפייה, אפשר לעטר את העוגה באבקת סוכר.
דרגו את המתכון:
16 דירוגים, 3.4 מתוך 5
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם