אהבת את העוגה?
יש לנו עוד המון מתכוני עוגות ומאכלים מדהימים נוספים חינם באתגר 22. תקבלו גם טיפים לבישול קל, בריא והכי חשוב – טעים!
עוגת פנפורטה
פירוש השם "פנפורטה" באיטלקית הוא "לחם חזק", כנראה בשל התיבול הדומיננטי של המעדן. זהו קינוח איטלקי מסורתי, שיש עדויות לקיומו כבר במאה השלוש-עשרה. באיטליה נהוג לאכלו בעיקר בחג המולד, ובישראל הוא מתאים לט"ו בשבט.
- רמת קושי
- קל
- מטבח
- איטלקי
מרכיבים
- 1⁄2 כוס שקדים
- 1⁄2 כוס אגוזי לוז
- 1 כוס קליפות הדרים מסוכרות או פפיה מיובשת קצוצה
- 1⁄3 כוס קמח רגיל
- 1⁄4 כוס סוכר (רצוי חום)
- 1⁄2 כוס צימוקים
- 1⁄3 עד חצי כוס סילאן
תערובת תבלינים (ניתן לשנות לפי הטעם):
- 1 כפית קינמון
- 1⁄2 כפית ציפורן
- 1⁄2 כפית כוסברה יבשה
- 1⁄2 כפית אגוז מוסקט
- 1⁄2 כפית פלפל אנגלי
- 1⁄4 כפית פלפל לבן
אופציונלי:
- אבקת סוכר לעיטור
הוראות הכנה
- מחממים מחבת וקולים בה ללא שמן את השקדים במשך 3-2 דקות. יש להפוך אותם שוב ושוב ולהשגיח שלא ייחרכו.
- מוציאים את השקדים מהמחבת וקולים את אגוזי הלוז במשך דקה או שתיים. קלייתם מהירה יותר מזו של השקדים, ולכן יש להשגיח ביתר קפדנות לבל ייחרכו.
- מכניסים את השקדים והאגוזים לשקית ושוברים אותם בעזרת פטיש, או לחלופין קוצצים אותם במעבד מזון, בסיבוב אחד מהיר (קיצוץ גס בלבד).
- קוצצים את קליפות ההדרים ידנית או בקיצוץ גס וקצר במעבד מזון.
- מערבבים את כל החומרים היבשים (כולל התבלינים), מוסיפים את קליפות ההדרים והצימוקים ומערבבים שוב, מוסיפים את הסילאן ויוצרים תערובת אחידה בלישה קצרצרה.
- טועמים את התערובת ומתבלים לפי הטעם (הכמויות לא חייבות להיות מדויקות). אם התערובת יבשה מדי, אפשר להוסיף סילאן או מעט מים.
- פורשים נייר אפיה בתבנית של 20 ס"מ. מכניסים את העיסה לתבנית ומהדקים אותה בידיים רטובות.
- אופים 30-20 דקות ב-180 מעלות.
- לאחר האפייה, אפשר לעטר את העוגה באבקת סוכר.
0 תגובות
אולי יעניין אותך גם
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- שעה ו-10 דקות
- מנות
- 2 תבניות אינגליש קייק
עוגת תפוזים פרווה
קבלו מתכון שווה מאוד לעוגת תפוזים פרווה המתאימה גם לשומרי הכשרות וגם לנמנעים מביצים.
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- שעה ו-20 דקות
- מנות
- תבנית אינגליש קייק גדולה
לחם בננה
מתכון של לחם בננה עשיר, טעים וכיפי, מושלם ליד הקפה של הבוקר!
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 50 דקות
עוגת שוקולד טבעונית
מתכון מנצח לעוגת שוקולד טבעונית טעימה במיוחד! זה מתכון פשוט שמוכיח כמה קל לאפות בלי ביצים ולהנות מעוגה נימוחה ושוקולדית.