עוגת דבש טבעוניתליאור בן-משה

עוגת דבש טבעונית

אחד הדברים שהכי משמחים אותי בעבודה שלי זה להמציא מתכונים טבעוניים שמתאימים גם למי שעושים את צעדיהם הראשונים במטבח. הפעם זו עוגת דבש טבעונית בחושה בקערה אחת, שהיא קלה להכנה וטעימה לא פחות (אם לא יותר) מזו שקונים בקונדיטוריה.

רמת קושי
קל
זמן כולל
55 דקות
מנות
אינגליש קייק

מרכיבים

לעוגה:

  • 13 כוס סילאן
  • 12 כוס שמן
  • 14 כוס + 1 כף סוכר
  • 12 כוס  + 1 כף חלב סויה
  • 1 כפית קפה נמס 
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כוס + 1 כף קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה

לציפוי:

  • קצת סילאן/ מייפל/ אגבה

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
  2. מערבבים את הסילאן, השמן, הסוכר, חלב הסויה, הקפה הנמס והקינמון בקערה. מניחים בצד ל-10 דקות.
  3. אחרי שעברו 10 דקות, מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה – וטורפים עד שאין גושי קמח.
  4. מעבירים את התערובת לתבנית אינגליש קייק ואופים כ-40 דקות עד שקיסם שמכניסים לעוגה יוצא יבש.
  5. מוציאים מהתנור ומברישים את העוגה באגבה/ בסילאן/ במייפל.

טיפים

לתוספת קראנץ', אפשר להוסיף לבלילה אגוזי מלך.

ניתן לשמור את העוגה עד שבועיים במקרר ועד חודשיים במקפיא.

מושלמת כעוגת דבש לשולחן ראש השנה.

דרגו את המתכון:
19 דירוגים, 3.8 מתוך 5
guest
35 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם