עוגת תפוזים עם נגיעות בננה

עוגת תפוזים פרווה

עוגת תפוזים עם נגיעות בננה

קבלו מתכון שווה מאוד לעוגת תפוזים פרווה המתאימה גם לשומרי הכשרות וגם לנמנעים מביצים.

רמת קושי
קל
זמן כולל
שעה ו-10 דקות
מנות
2 תבניות אינגליש קייק

מרכיבים

  • 2 בננות בינוניות טריות
  • כוס סוכר
  • 2 כפות חלב סויה
  • 34 כוס שמן קנולה
  • כוס מיץ תפוזים טריים
  • גרידת חצי תפוז
  • כפית תמצית וניל
  • 2 כוסות קמח תופח
  • אבקת סוכר (לקישוט)
  • שמן קוקוס לשימון התבניות (אופציונאלי)

הוראות הכנה

  1. לחמם תנור ל-180 מעלות.
  2. למעוך 2 בננות בתוך קערה גדולה עד לקבלת מחית אחידה.
  3. להוסיף כוס סוכר למחית הבננות ולערבב.
  4. להוסיף 2 כפות חלב סויה לשם דילול התערובת ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. תוך כדי ערבוב, להוסיף בזרם איטי 3/4 כוס שמן.
  6. לאחר מכן, להוסיף לתערובת את כוס מיץ התפוזים הטריים, גרידת התפוז, כפית תמצית הוניל ולערבב היטב.
  7. תוך כדי ערבוב מהיר, להוסיף את הקמח בהדרגה עד קבלת תערובת אחידה ללא גושים של קמח.
  8. לשמן 2 תבניות אינגליש קייק בשמן (רצוי שמן קוקוס) ולשפוך את התערובת באופן שווה בין התבניות.
  9. להכניס לתנור למשך 35-40 דקות (ולקראת סוף האפייה לנעוץ קיסם במקומות שונים בעוגה כדי לבדוק אם היא מוכנה).

הערות

הבננות וחלב הסויה במתכון הן תחליף לביצים, אך מוסיפות טעם מיוחד ומעניין לעוגה.

לאחר התקררות העוגה, או לקראת ההגשה, מומלץ לפזר מעט אבקת סוכר ושבבי קוקוס (אופציונאלי).

דרגו את המתכון:
47 דירוגים, 4 מתוך 5
guest
4 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם