עוגת גבינה טבעונית אפויה בסגנון ניו יורקאלינור גז - הטבעונית המתוקה שליעוגת גבינה טבעונית אפויה בסגנון ניו יורקאלינור גז - הטבעונית המתוקה שלי

עוגת גבינה טבעונית אפויה בסגנון ניו יורק

עוגת ניו-יורק צ'יז קייק היא ללא ספק העוגה המועדפת עליי. ולא היה פשוט לייצור לה מתכון טבעוני שיעמוד בסנדרטים שלי. אבל אחרי שנה של ניסיונות הצלחתי להכין אותה בגרסה טבעונית, נימוחה ועשירה.

רמת קושי
קשה
מנות
תבנית בקוטר 22 ס"מ בגובה 10 ס"מ
מטבח
אמריקאי

מרכיבים

לקציפת מי החומוס:

  • 12 כוס נוזל משימורי חומוס
  • 4 כפות סוכר

לעוגה:

  • 2 כוסות קשיו
  • קציפת מי חומוס
  • 3 כפות סוכר
  • 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
  • 12 1 פחיות קרם קוקוס
  • 14 כוס חלב סויה
  • 4 כפיות שטוחות סוכר וניל
  • 1 כפית אבקת סוכר
  • מעט מלח
  • 1 גרידה מקליפת לימון שלם
  • 2 חבילות גבינת סויה תנובה אלטרנטיב
  • 1 מעדן סויה בטעם וניל תנובה אלטרנטיב
  • 1 כפית שמן אבוקדו
  • 14 כוס מים קרים מאוד
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 3 כפות קורנפלור מומס במעט מים קרים
  • 1 מיץ מלימון שלם

לקרם:

הוראות הכנה

לקציפת החומוס:

  1. מקציפים את מי החומוס במיקסר כשמונה דקות, וכשהקצף לבן מוסיפים את הסוכר.
  2. ממשיכים להקציף עד שהקצף לבן ובלי גושי סוכר.

לעוגה:

  1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  2. מרתיחים מים ומשרים בהם את אגוזי הקשיו. מסננים כשהמים מתקררים, וחוזרים על הפעולה עוד פעמיים עד שהאגוזים רכים מאוד.
  3. מערבלים בבלנדר או במעבד מזון את כל מצרכי העוגה, חוץ מאבקת האפייה, הקורנפלור ומיץ הלימון, כשתי דקות עד שמתקבלת תערובת חלקה. אם התערובת לא מתערבבת בקלות, מוסיפים לה קצת חלב סויה.
  4. מכניסים לבלנדר או למעבד המזון גם את אבקת האפייה, הקורנפלור ומיץ הלימון – ומפעילים אותו לשתי דקות נוספות.
  5. מניחים קערה עם מים חמים מתחת לרשת התנור כדי ליצור אדים ולמנוע סדקים בעוגה.
  6. מעבירים את תערובת העוגה לתבנית בקוטר 22 ס"מ בגובה 10 ס"מ, ומניחים את התבנית על רשת התנור.
  7. אופים את העוגה 12 דקות על חום של 200 מעלות, ומקפידים לא לפתוח את התנור במשך כל זמן האפייה.
  8. אחרי 12 דקות, מנמיכים את החום ל-170 מעלות ואופים ל-65 דקות נוספות. גם בשלב זה חשוב לא לפתוח את התנור. כשהעוגה תהיה שחומה ועדיין לא יציבה לחלוטין ובבית יהיה ריח מעולה – זה אומר שהיא מוכנה.
  9. מצננים את העוגה למשך שעה על השיש, ומעבירים למקרר ללילה.

לקרם:

  1. אחרי שהעוגה הייתה לילה במקרר, מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  2. מערבבים את כל מרכיבי הקרם עד לקבלת קרם חלק.
  3. מורחים את הקרם על העוגה, ומכניסים לתנור ל-10 דקות בלבד.
  4. לאחר האפייה נותנים לעוגה להתקרר על השיש ל-1/4 שעה, ולאחר מכן מכניסים למקרר ל-3 שעות.

טיפים

לילה לפני ההכנה, מומלץ להכניס את קרם הקוקוס למקרר.

התוצאה הכי טובה תהיה עם שמן אבוקדו, אבל אפשר להחליף אותו בשמן חמניות.

מומלץ להגיש עם קצפת טבעונית.

אפשר להשתמש גם בגבינת טופוטי, אבל הטעם יהיה פחות דומה למקור.

את 3 כפות הקורנפלור שמשתמשים בהן להכנת העוגה ממיסים בכ-1/2 כוס מים קרים, ואת כפית הקורנפלור שמשתמשים בה להכנת הקרם ממיסים בכ-3 כפות מים קרים.

אם יודעים להשתמש ברינג, אפשר להחליף את התבנית ברינג 28.

דרגו את המתכון:
9 דירוגים, 4.9 מתוך 5
guest
6 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם