קינוחי כוסותאלונה להבקינוחי כוסותאלונה להבקינוחי כוסותאלונה להב

קינוחי כוסות

צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

קינוחי כוסות פרווה קלים להכנה וטעימים כל כך! מתכון לקינוח מפנק וקרמי שפשוט לא תוכלו להפסיק לאכול. מומלץ להגיש בארוחה לשבועות או בכל סעודה אחרת שאתם רוצים להפוך לקצת יותר חגיגית.

רמת קושי
קל
זמן כולל
20 דקות
מנות
10-12 כוסות

מרכיבים

  • 250 גרם ביסקוויטים
  • 2 כפות סוכר
  • 50 גרם שמן קוקוס
  • 2 כפיות גרידת לימון
  • 500 גרם גבינת סויה בטעם טבעי של "תנובה"
  • 2 מכלי שמנת צמחית
  • 1 חבילה פודינג וניל (אינסטנט)

הוראות הכנה

  1. טוחנים את הביסקוויטים לפירורים ומערבבים עם השמן קוקוס (אם הוא לא נוזלי אפשר להמיס אותו דקה במיקרו).
  2. מוסיפים את הסוכר וקליפת הלימון ומערבבים.
  3. מקציפים במיקסר את השמנת הצמחית, גבינת הסויה ואבקת הפודינג עד שנוצר קרם אחיד.
  4. יוצקים קצת מהקרם בכוסות הגשה ומוסיפים לכוסות את הפירורים. מוסיפים עוד מהקרם ועוד מהפירורים עד שהכוס כמעט מלאה.
  5. רצוי להכין ולקרר כמה שעות לפני ההגשה.

טיפים

מומלץ לקשט את קינוחי הכוסות בפירות יער.

אפשר להכין את המתכון גם בגרסה של עוגה, רק צריך לשים לב שהעוגה תתייצב לגמרי אחרי כמה שעות במקפיא או יומיים במקרר. השינויים שצריך לעשות לגרסת העוגה: אחרי סעיף 2, משטחים בתבנית עגולה 3/4 מעיסת הפירורים ומהדקים היטב. במקום סעיף 4, יוצקים את הקרם על התחתית בתבנית ומפזרים מעל את שאר הפירורים.

דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם