פנקייק טבעוני

פנקייק טבעוני

צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

כך תכינו פנקייק טבעוני מתוק ומושלם – שתוכלו להתפנק עליו כארוחת בוקר מושחתת או בתור קינוח מפנק במיוחד. המתכון פשוט, מהיר, וטעים במיוחד!

רמת קושי
קל
זמן כולל
30 דקות
מנות
12 פנקייקים קטנים
מטבח
אמריקאי

מרכיבים

  • 1 כוס קמח לבן
  • 2 כפות סוכר (ניתן לשחק עם כמות הסוכר לפי הטעם)
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 1 כוס חלב סויה (או כל חלב צמחי אחר)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • מעט שמן לטיגון

הוראות הכנה

  1. מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה, מוסיפים את חלב הסויה ותמצית הוניל ומערבבים עד לקבלת לבלילה אחידה (זה בסדר אם נשארים מעט גושי קמח קטנים).
  2. מחממים שמן במחבת טפלון, ויוצקים פנקייקים בגודל הרצוי בעזרת כף או מצקת.
  3. מטגנים צד אחד של הפנקייק עד להופעת בועות – והופכים לצד השני. זמן ההכנה הוא פחות או יותר כחצי דקת טיגון לכל צד של הפנקייק, או עד שהפנקייקים שחומים ויפים.

טיפים להכנת פנקייק טבעוני מושלם

מהכמויות במתכון יוצאים כ-12 פנקייקים קטנים. מומלץ להכפיל כמויות כשמבשלים עבור מספר סועדים.

מומלץ להגיש עם פירות והתוספות האהובות עליכם/ן! סירופ מייפל, שוקולד, חמאת בוטנים, ריבה, נוטלה טבעונית ועוד 🙂

טיפ לשידרוג הפנקייק: אחרי שיוצקים את הפנקייקים למחבת, מומלץ לפזר מעל שוקולד צ'יפס ולכסות במעט בלילה. השוקולד ימס ויצור ליבת שוקולד טעימה במיוחד במרכזו של כל פנקייק. 🙂

דרגו את המתכון:
guest
5 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
שרה
שרה
31 בדצמבר 2020 19:44

לא בריא יותר להשתמש בקמח כוסמין, בכל המתכונים, במקום בקמח לבן?

רוני פורסטנברג
מנהל/ת
רוני פורסטנברג
14 בינואר 2021 12:19
תגובה ל  שרה

היי שרה, אין בעיה להחליף בקמח כוסמין לבן (אולי תצטרכי להפחית מעט מכמות החלב). אפשר להחליף בחצי-חצי קמח לבן ומלא מכל סוג שהוא ואז אולי להוסיף קצת חלב. לא מומלץ להחליף ב-100% קמחים מלאים כי זה יצא דחוס וכבד ופחות כיפי. בתאבון 🙂

Yael Chouraqui
Yael Chouraqui
11 בינואר 2021 14:31

ממש דומה לרגיל, נהדר לארוחת בוקר קלילה

רוני פורסטנברג
מנהל/ת
רוני פורסטנברג
14 בינואר 2021 12:06
תגובה ל  Yael Chouraqui

איזה כיף! שמחים שאהבת 🙂

אנונימי
אנונימי
20 בינואר 2021 18:08

מושלם!

אולי יעניין אותך גם