מרק שעועית

מרק שעועית

142
צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

מרק משביע ומחמם לימי חורף קרירים. הידעתם? שעועית לבנה עשירה בסידן. למידע נוסף על מקורות סידן מהצומח.

רמת קושי
קל
זמן כולל
35 דקות
מנות
3 מנות

מרכיבים

  • 1 בצל
  • 1 כף שמן זית
  • 2 כוסות שעועית מבושלת (אפשר גם קפואה)
  • 100 גרם רסק עגבניות (קופסה קטנה)
  • 5 שיני שום כתושות
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית אורגנו
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 14 כפית פלפל שחור
  • 1 עגבניה
  • 1 צרור כוסברה קטן

הוראות הכנה

  1. קוצצים את הבצל ומטגנים בסיר עם שמן הזית עד להשחמה.
  2. מוסיפים את השעועית, את רסק העגבניות, את השום ו-3 כוסות מים רותחים ומערבבים.
  3. מוסיפים את התבלינים, מערבבים, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-10 דקות.
  4. מסירים מהאש, מגררים את העגבניה בפומפייה ומוסיפים לסיר. מחכים שהמרק יתקרר מעט.
  5. מעבירים חצי מכמות המרק לבלנדר ומעבדים למשך מספר שניות.
  6. מחזירים את התערובת לסיר, קוצצים את הכוסברה ומפזרים מעל המרק.
  7. מבשלים את המרק עוד כ-10 דקות על אש קטנה.

טיפים

אפשר להחליף את הכוסברה בשמיר קצוץ ולפזר מעל המרק.

אולי יעניין אותך גם

רמת קושי
קל
זמן כולל
35 דקות
מנות
4 מנות
רמת קושי
קל
זמן כולל
9 שעות ו-30 דקות